Culorile incendiului - Pierre Lemaitre

Culorile incendiului - Pierre Lemaitre
-10%
Preț: 44,10 RON
49,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-400-709-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 504
Format: 13x20

DESCRIERE

Culorile incendiului - Pierre Lemaitre
 
... maestrul de ceremonii a fost luat prin surprindere, cu toate că se pricepea la funeralii, se ocupase de înmormântările a nenumăraţi academicieni, a patru diplomaţi străini, ba chiar îngropase trei preşedinţi în funcţie sau retraşi.
 
Renumit pentru sângele său rece, era un bărbat care ştia ce face, dar copilul ăsta care tocmai căzuse de la etajul doi şi se izbise de sicriul bunicului nu semăna cu nimic din ce văzuse până atunci. Ce trebuia să facă?
 
Avea privirea rătăcită, mâinile inerte, era pierdut. Trebuie mărturisit, era complet depăşit de situaţie. De altfel, a murit câteva săptămâni mai târziu, era un fel de Vatel al pompelor funebre.

Profesorul Fournier a fost primul care a alergat spre copil.

S-a căţărat pe car, a dat deoparte cu brutalitate coroanele care au căzut pe asfalt şi, fără să-l bruscheze pe copil, i-a făcut un rapid examen clinic.
Nu era uşor, pentru că mulţimea începuse să reacţioneze şi făcea un tărăboi infernal.
 
Oamenii ăştia îmbrăcaţi la patru ace redeveniseră nişte gură-cască, fremătând de curiozitate când vedeau un accident şi de peste tot se auzea „Ooo! şi Aaa, aţi văzut? Dacă-ţi spun, e fiul lui Pericourt! Nu, nu se poate, a murit la Verdun! Nu ăsta, celălalt, cel mic!
 
Cum adică pe fereastră, s-a aruncat? A alunecat? Eu cred că l-a împins cineva... Ei, asta! Ba da, ia uitaţi-vă, e încă deschisă, o, aşa e, la naiba, Michel, vorbeşte cuviincios, te rog!" Fiecare le povestea ce văzuse celorlalţi care văzuseră acelaşi lucru.

La piciorul carului funerar, agăţată de cadrul de lemn al dricului în care-şi infipsese unghiile ca nişte gheare, Madeleine urla ca ieşită din minţi. Leonce încerca să o ţină de umeri, şi ea în lacrimi, nimănui nu-i venea să creadă, un copil care să cadă astfel pe fereastră de la etajul doi, cum se putea aşa ceva?
 
Dar era suficient să'ridici privirea spre coroanele aruncate de-a valma ca să vezi, în ciuda mulţimii, trupul lui Paul alungit ca o statuie mortuară deasupra sicriului de stejar, cu doctorul Fournier aplecat peste el, încercând să găsească bătăile inimii, o respiraţie...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

35,10 RON
39,00 RON (-10%)
35,10 RON
39,00 RON (-10%)
35,10 RON
39,00 RON (-10%)
26,10 RON
29,00 RON (-10%)
Created in 0.0415 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.