Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in conditiile agriculturii ecologice

Preț: 20,00 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
ISBN: 978-973-40-0823-0
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 150
Categoria: Agricultura

DESCRIERE

"Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in conditiile agriculturii ecologice "...


... in prezent în tara noastra, ca pretutindeni în lume, se manifesta un interes deosebit pentru utilizarea plantelor medicinale si aromatice. Flora medicinala a tarii noastre este reprezentata de 800 de specii, dintre care 283 au proprietati terapeutice certe. Dintre cele 180 specii care au fost studiate din punct de vedere farmacodinamic, la circa 50 de specii s-au stabilit elementele de baza ale tehnologiilor de cultura.


Plantele medicinale si aromatice sunt reprezentate de specii anuale, bienale si perene, ale caror produse (materii prime vegetale) - flori (Flores), frunze (Folium), iarba sau întreaga masa vegetativa aeriana (Herba), fructe (Fructis), seminte (Semen), radacini (Radix), etc. îsi gasesc diferite intrebuintari.


Importanta acestor plante nu trebuie sa fie apreciata în functie de suprafetele care se cultiva, ci prin valoarea lor specifica, prin faptul ca asigura întreaga cantitate de materie prima necesara pentru industria unui medicament absolut indispensabil.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0144 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.