Cultura Legumelor Verdeturi

Preț: 20,00 RON
Disponibilitate: în stoc - in stoc
Autor: Elena Maria Draghici
Editura: Ceres
Anul publicării: 2011
Ediția: 1
Pagini: 111
Format: 13x20
Categoria: Agricultura
DESCRIERE
În cadrul unei alimentaţii cât mai sănătoase şi diversificate legumele verdeţuri, mai ales cele timpurii (urzicile, leurda, ştevia, măcrişul, spanacul şi altele) merită o atenţie deosebită. Verdeţurile având multiple funcţii, de stimulare a apetitului, de a îmbunătăţii gustul mâncărurilor, de aport de vitamine şi minerale etc.
Tocmai de aceea în cartea „Cultura legumelor verdeţuri“, sunt prezentate de specii de legume verdeţuri, unele foarte cunoscute în România (salata, spanacul, ştevia, măcrişul etc), iar altele mai puţin cunoscute (basella, spanacul de Noua Zeelandă, rucola şi altele).
Cuprinsul cărţii „Cultura legumelor verdeţuri“:
Introducere
- Basella - Basella rubra L.
- Cicoarea de grădină creaţă - Cychorium endivia L. subsp. endivia var. crispum
- Cicoarea scarolă - Cychorium endivia L. subsp. endivia var. latifolium Lam.
- Cicoarea de vară sau cicoarea de Bruxelles - Cychorium inthybus L. subsp. sativum (DC) Jansen, var. foliosum Hegi
- Cicoarea sălbatică - Cychorium inthybus L.
- Cresonul de grădină (hreniţa) - Lepidum sativum L.
- Cresonul de fântână - Nasturium officinale R. Brown
- Fetica - Valerianella olitoria Maench
- Iarba grasă - Portulaca oleraceea L.
- Leurda - Allium ursinum
- Limba mielului - Borrago officinalis
- Loboda de grădină - Atriplex hortense L.
- Măcrişul - Rumex acetosa L.
- Păpădia - Taraxacum officinale Wigg.
- Rucola - Eruca vesicaria sativa - (Mill.) Thell.
- Ruta (Vinanţul) - Ruta graveolens L.
- Spanacul de Noua Zeelandă - Tetragonia tetragonoides (Pallas)
- Salata de căpăţână - Lactuca sativa L.
- Spanacul comun - Spinacia oleraceae L.
- Ştevia - Rumex patientia
- Untişorul - Ranunculus ficaria L.
- Urzica - Urtica dioica L.
- Feniculul de Florenţa - Foeniculum vulgare Mill. , ssp. dulce (Presl.) Janch.
- Cardonul - Cynara cardunculus L.
- Sfecla pentru frunze şi peţioluri (Mangold) - Beta vulgaris L. , ssp. vulgaris, convar. vulgaris
- Ţelina pentru frunze şi peţiol - Apium graveolens L. ssp. dulce (Mill.)
- Preparate culinare din legume verdeţuri
Bibliografie
Tocmai de aceea în cartea „Cultura legumelor verdeţuri“, sunt prezentate de specii de legume verdeţuri, unele foarte cunoscute în România (salata, spanacul, ştevia, măcrişul etc), iar altele mai puţin cunoscute (basella, spanacul de Noua Zeelandă, rucola şi altele).
Cuprinsul cărţii „Cultura legumelor verdeţuri“:
Introducere
- Basella - Basella rubra L.
- Cicoarea de grădină creaţă - Cychorium endivia L. subsp. endivia var. crispum
- Cicoarea scarolă - Cychorium endivia L. subsp. endivia var. latifolium Lam.
- Cicoarea de vară sau cicoarea de Bruxelles - Cychorium inthybus L. subsp. sativum (DC) Jansen, var. foliosum Hegi
- Cicoarea sălbatică - Cychorium inthybus L.
- Cresonul de grădină (hreniţa) - Lepidum sativum L.
- Cresonul de fântână - Nasturium officinale R. Brown
- Fetica - Valerianella olitoria Maench
- Iarba grasă - Portulaca oleraceea L.
- Leurda - Allium ursinum
- Limba mielului - Borrago officinalis
- Loboda de grădină - Atriplex hortense L.
- Măcrişul - Rumex acetosa L.
- Păpădia - Taraxacum officinale Wigg.
- Rucola - Eruca vesicaria sativa - (Mill.) Thell.
- Ruta (Vinanţul) - Ruta graveolens L.
- Spanacul de Noua Zeelandă - Tetragonia tetragonoides (Pallas)
- Salata de căpăţână - Lactuca sativa L.
- Spanacul comun - Spinacia oleraceae L.
- Ştevia - Rumex patientia
- Untişorul - Ranunculus ficaria L.
- Urzica - Urtica dioica L.
- Feniculul de Florenţa - Foeniculum vulgare Mill. , ssp. dulce (Presl.) Janch.
- Cardonul - Cynara cardunculus L.
- Sfecla pentru frunze şi peţioluri (Mangold) - Beta vulgaris L. , ssp. vulgaris, convar. vulgaris
- Ţelina pentru frunze şi peţiol - Apium graveolens L. ssp. dulce (Mill.)
- Preparate culinare din legume verdeţuri
Bibliografie
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 50,76 RONPRP: 54,00 RON
- 93,06 RONPRP: 99,00 RON
- 41,77 RONPRP: 44,44 RON
RECENZII