Cultura Masma - Daniel Ruzo

Cultura Masma - Daniel Ruzo
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-94516-1-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 120
Format: 15X22
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Cultura Masma - Daniel Ruzo
 
... aceste date, interpretarea inscripţiilor, altarelor, idolilor si pietrelor sacrificiale, ca şi studierea locaţiilor templelor, pietrelor tombale şi camerelor, sânt subiectul principal al unui viitor studiu asupra culturii Masma, pe care l-am început deja şi care va conţine şi rezultatul observaţiilor pe care le-am făcut în alte regiuni din Peru, ca şi cercetările iniţiale din 1905 făcute de Pedro Astete.
 
Uşa a rămas deschisă pentru alte studii, calea este deschisă către noi ipoteze şi interpretări care-i vor ghida prin negura trecutului pe toţi cei care iubesc tradiţiile peruane.

Primele mele întrebări au fost descurajante. Care a fost istoria şi mitologia acestui popor care şi-a dedicat întregul efort pentru apăra şi împodobi acest platou atât de arid şi inospitalier azi?
 
Ce tipuri de cimenturi au folosit şi ce fel de unelte aveau pentru asemenea lucrări? Sub ghidul cărei învăţături spirituale şi* au perfecţionat într-atât sculptura, ca să nu se mai găsească în alte locuri?

De ce au reprezentat ei animale care nu există în America şi nici nu au existat vreodată?

Ce relaţii aveau ei cu Egipt, Mesopotamia, Tiahuanaco şi Insula Paştelui. De ce au reprezentat rasele semitică şi neagră, de vreme ce se ştie că ele nu au existat în America până la sosirea Spaniolilor? Care era limba lor, matematicile lor şi prin care semne îşi exprimau ideile?...

Marcahuasi ridică aceste întrebări şi altele şi constituie un mister adiţional liniilor inexplicabile şi straniilor lor desene găsite pe kilometrii în regiunea aridă sudvestică Nazca.

Ne reamintesc giganticele construcţii folosite de Incaşi ca baze pentru construcţiile lor mai puţin importante din Cuzco, care încă nu au fost studiate ca atare. Ne reamintesc şi ruinele ciclopice de la Tiahuanaco şi figurile uriaşe de pe Insula Paştelui din vastitatea Oceanului Pacific [Nota 4).

Nu este deci, o problemă izolată. Iar cei care studiază marile catastrofe care trebuie să fi convulsionat planeta mii de ani înainte de Christos, s-ar putea să fie pe calea cea bună căutând culturile...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0329 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.