Cum iubesti un copil. Dreptul copilului la respect - Janusz Korczak

Cum iubesti un copil. Dreptul copilului la respect - Janusz Korczak
-10%
Preț: 44,10 RON
49,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0326-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 456
Format: 13x20
Categoria: Sfaturi practice

DESCRIERE

Cum iubesti un copil. Dreptul copilului la respect - Janusz Korczak

 
... nu regulile şi lecţiile de morală sunt cele care determină alegerea, ci aerul pe care-l respiră sufletul lui, în egală măsură cu sufletul colectiv al întregului popor.
 
Adevăr şi îndoială, credinţă şi obiceiuri, dragoste, ură, samavolnicie şi severitate, oricâtă demnitate şi orizontalitate, bogăţie şi sărăcie, tot ceea ce a creat cu har dumnezeiesc un profet şi a vomitat în vorbăria lui un zbir, secole întregi de muncă rodnică şi ani întunecaţi de sclavie.

Cine s-a gândit la toate acestea, cine a scris despre ele, cine a studiat cum să anihilezi o bacterie şi să îndestulezi cu ozon această stihie? Poate s-ar fi dovedit atunci că sămânţa descompunerii o conţine nu expresia populară, sănătoasă, „bre", ci sintagma de salon „domnia-ta“?

Lăudat fie Domnul. L-a bătut Dumnezeu. Dracul l-a-ndemnat. Ca-n sânul lui Avram. în al nouălea cer. Casa asta-i un iad. închinâ-te când pleci la drum. Ca-n rai. Dumnezeu să te aibă-n pază. A bate mătănii. Un fariseu. O mâzgăleală, nu tablou. Sărac lipit. Tot într-un suflet. Şi-ar vinde şi sufletul. Păcatele mele. Focul Gheenei. O s-o facem lată.

Sănătate. în sănătatea ta! Vineri, zi cu ghinion. Sughiţi -te pomeneşte cineva. Supa iubitei - sărată ocnă. A căzut un cuţit - musafir flămând. I-a mâncat slănina popii - e cu un picior în groapă.

Ceremonios ca un chinez. Nuntă ţigănească. Cuvântul evreului. Mila Domnului. Moacă de mitocan. Soartă de orfan.
Bătrân sâcâitor, bătrân idiot, babă ştirbă. Un mucos, o gâsculiţă, un puţoi, un pămpălău, unul cu caş la gură.

Orb? Nu, nevăzător. Bătrân? Nu, în vârstă. Handicapat? Nu, persoană cu dizabilităţi...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă de Agnieszka Skieterska
 
Cum iubeşti un copil
Copilul în familie    
Internatul   
Coloniile de vacanţă   
Casa Orfanilor  
 
Dreptul copilului la respect
Dispreţul, neîncrederea  
Aversiunea   
Dreptul la respect   
Dreptul copilului de a fi ceea ce este    
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0366 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.