Cum producem cele mai bune bauturi distilate - Manfred Gossinger

Cum producem cele mai bune bauturi distilate - Manfred Gossinger
Preț: 20,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 288
Format: 13x20
Categoria: Poti face singur

DESCRIERE

Cum producem cele mai bune bauturi distilate - Manfred Gossinger

 
... distilatorul trebuie să transpună această calitate în produsul final prin cunoştinţele sale şi prin folosirea corectă a tehnologiei. Folosindu-se în acest fel de posibilităţile pe care le are la îndemână, distilatorul poate să valorifice particularitatea produsului şi, în acelaşi timp, acest lucru poate duce la diversificarea acestuia.
 
In principiu, toate soiurile autohtone de fructe, precum şi cele de origine tropicală apărute în ultimii ani, au devenit materia primă pentru distilării. De asemenea, pe liniile de producţie ale distileriilor s-au inclus toate celelalte substanţe zaharoase şi bogate în amidon. Calitatea intrinsecă a materiei prime este crucială.
 
Factorii următori sunt decisivi:
 
> Conţinut de zahăr - diferă în funcţie de soiul şi tipul de fruct, dar totuşi acesta trebuie să fie ridicat.
 
> Aroma - trebuie să fie distinctă şi specifică soiului de fruct.
 
> Sănătatea fructelor şi curăţenia - sunt foarte importante. Fructele bolnave (stricate, mucegăite...) trebuie sortate şi eliminate.
 
Fiecare regiune unde cresc pomi are specificul ei şi, astfel, fiecare soi: de fructe şi amestecuri de soiuri sunt ceva special şi tipic regiunii: nimic nu este la fel peste tot. Şi în această situaţie avem de-a face cu diversitatea.
 
Particularitatea fructului este determinată atât prin alegerea soiului, cât şi prin locul şi sistemul de cultivare. Coroanele pomilor sau arbuştii care sunt bine aerisiţi şi care primesc suficientă lumină de la Soare permit o asimilare optimă care în schimb duce la maturarea adecvată a fructelor şi la formarea cantităţii de zahăr şi a aromei.
 
De asemenea, acest fapt contribuie la sănătatea plantei şi sporeşte capacitatea de producţie a livezii.
 
Fiecare fruct are propria sa perioadă de maturare când se poate prelucra. Materia primă pentru producţia tăriilor de fructe atinge nivelul optim de maturare dacă puteţi „muşca” din ele. Nu toate fructele din pom vor atinge acest nivel simultan, în special drupele se culeg din timp şi se depozitează până se coc...
 
 
DIN CUPRINS:
 
20 de ani de succes al băuturilor distilate
O privire de ansamblu asupra dezvoltării pieţei 
 
Capitolul 1 - Materia primă: fructele
 
1. 1 Introducere / materia primă: fructele!
Fructe pomacee
Măr, păr, păr asiatic, gutui, Drupe 
Prune de Damasc; renglote; corcoduşe; cireş; vişin; piersic; cais, Bace
Coacăz; agriş; zmeur; mur; mure de logan; mure de boysen; tayberry; mur japonez;
Căpşun; afin; merişor; afin american; soc negru; viţă de vie
Fructe sălbatice 
Scoruş de munte; moşmon; aronia; corn; măceş; sorb; scoruş; porumbar
 
Capitolul 2 - Fermentaţia
 
2. 1. Ce este fermentaţia?  
2. 2. Plămădirea  
2. 3. Estimarea producţiei de alcool  
2. 4. Enzime
2. 5. Conţinutul de acid din plămadă   
2. 6. Drojdii  
2. 7. Recipientele pentru fermentaţie
2. 8. Temperatura de fermentaţie şi procesul de fermentaţie  
2. 9. Probleme ale fermentaţiei
2. 10. Durata fermentaţiei 
2. 11. Gradul de finalizare a fermentaţiei
 
Capitolul 3 - Fabricarea distilatelor din materii prime bogate în amidon
 
1. Tipuri de cereai, cartofi, castane 
2. Metode tehnice de producţie 
Plămada de cartofi şi castane, plămada de cereale, fermentaţie, limpezirea plămezii, depozitarea plămezii, distilare, enzyme şi preparate
3. Este suficient malţul de orz sau malţul uscat pentru a atinge nivelul optim de descompunere enzimatică?
4. Ordonanţa europeană privind băuturile spirtoase „Whisky" 
5. Farmecul lemnului 
6. Estimarea producţie de alcool preconizat
 
............

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0365 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.