Cum sa invingi grijile si stresul - Dale Carnegie

Cum sa invingi grijile si stresul - Dale Carnegie
Anul publicării: 2018
Pagini: 171
Format: 13x20
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Cum sa invingi grijile si stresul - Dale Carnegie

 
... atunci cand ne facem griji pentru o situatie – fie aceasta reala sau imaginara –, nu numai ca ne consumam energia vitala, dar viata noastra personala si cariera au si ele de suferit.
 
Stresul ne reduce capacitatea de a face fata in mod eficient unei situatii, ne oboseste, ne slabeste si ne poate imbolnavi.
 
Este asadar important sa invatam cum sa scapam de micile iritari, de maruntele agasari din viata de zi cu zi, care ne pot dezechilibra si ne pot consuma chiar mai multa energie decat problemele mari pe care le avem de infruntat...
 
Din carte:
 
ŞAPTE FELURI ÎN CARE PUTEŢI CULTIVA O ATITUDINE MENTALĂ ADUCĂTOARE DE LINIŞTE ŞI FERICIRE

   REGULA NR. 1: Să ne umplem minţile cu gânduri de pace, curaj, sănătate şi speranţă, pentru că "viaţa este aşa cum ne-o fac gândurile".

   REGULA NR. 2: Să nu încercăm niciodată să ne răfuim cu adversarii noştri, pentru că în acest fel ne vom face mai mult rău nouă decât lor. Să facem asemenea generalului Eisenhower: să nu pierdem nici o clipă gândindu-ne la cei care nu ne plac.

   REGULA NR. 3: A. În loc să ne facem griji din cauza ingratitudinii, să o anticipăm. Să ne amintim că din cei zece leproşi pe care Isus i-a vindecat într-o zi - numai unul I-a mulţumit. De ce ne-am aştepta să primim mai multă recunoştinţă decât Isus?

   B. Să ne amintim că singura cale prin care ne putem afla fericirea nu este anticiparea recunoştinţei, ci a dărui din bucuria de a dărui.

   C. Să ne amintim că recunoştinţa este o trăsătură "cultivată"; aşadar, dacă vrem să avem copii recunoscători, trebuie să-i educăm în acest spirit.

   REGULA NR. 4: Treceţi-vă în revistă binecuvântările, nu necazurile!

   REGULA NR. 5: Să nu îi imităm pe ceilalţi. Să ne găsim pe noi înşine şi să fim noi înşine, pentru că "invidia înseamnă ignoranţă", iar "imitarea înseamnă sinucidere".

   REGULA NR. 6: Când soarta ne oferă o lămâie, să încercăm să facem o limonada.

   REGULA NR. 7: Să uităm de propria noastră nefericire, încercând să aducem puţină fericire altora. "Când eşti bun cu alţii, cu tine însuţi eşti de fapt cel mai bun."
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0574 sec