De ce si-a pierdut Balaurul tableta si alte intamplari fantastice - Adina Rosetti

De ce si-a pierdut Balaurul tableta si alte intamplari fantastice - Adina Rosetti
Preț: 44,44 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786060868583
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 112

DESCRIERE

De ce si-a pierdut Balaurul tableta si alte intamplari fantastice - Adina Rosetti

 
... când deschise ochii, Zmeul Zmeilor simţi o durere cum-plită de cap şi de burtă. Asta se întâmpla întotdeauna când mânca prea multe dulciuri! Mai simţea încă ceva, despre care prefera să nu vorbească cu nimeni: regrete! „De ce, de ce oare oi fi mâncat atâtea savarine şi amandine? se jelui el, disperat.
 
Apoi îşi aduse aminte şi de cele douăzeci de ma-carons, cele trei felii de tort şi şapte brioşe însiropate. „Iar m-am făcut de râs în toată pădurea cântând serenade în faţa Turnului de Gheată! Si ea, ea nici n-a vrut să m-asculte!
 
A trântit obloanele si a dat drumul tare la muzică, să aco-pere cântarea mea! Vai mie, vai mie! Bine măcar că nu i-am trimis şi poezia... Asta ar mai fi lipsit, să rămână o dovadă scrisă a slăbiciunii mele provocate de dulciuri. Poezia... unde-o fi oare poezia?

Zmeul Zmeilor îşi pipăi toate buzunarele, dar nici urmă de foaia pe care-şi amintea că scrijelise versurile. Se uită în jur, răscoli toată poiana în care adormise, dar nimic. Să fi fost oare o halucinaţie? Imposibil, absolut imposibil. Foaia cu poezia era pierdută!
 
Dacă ar fi ajuns în mâinile Pupezei cu microfon de la televiziunea din pădure ar fi fost un dezastru nu doar pentru el, dar şi pentru întreg neamul zmeiesc. Se cutremură numai când îşi imagină titlurile ştirilor şi imaginea poeziei sale rulând pe toate ecranele Măr Verde: aveau să le vadă toţi locuitorii pădurii, de la spiriduşii cei neastâmpăraţi la balaurii blajini cu şapte capete, de la vrăjitoarele care zburau pe cozi de mătură la broscoii din lac.
 
Vestea s-ar putea împrăştia până dincolo de hotarele pădurii, până la restaurantul Marelui Căpcăun sau chiar până în Polonicia! „Nu pot lăsa să se întâmple una ca asta“, îşi jură Zmeul Zmeilor în barbă, acum că furia luase locul durerii de burtă si re-gretelor. „Zmeii au fost şi sunt nişte creaturi fioroase, care se luptă cu voinici, răpesc prinţese şi-aruncă buzdugane! Nimeni nu trebuie să ştie că uneori merg la cofetărie, mănâncă...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0339 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.