De la minte la materie - Dawson Church

De la minte la materie - Dawson Church
-10%
Preț: 37,80 RON
42,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-639-343-0
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 360
Format: 14X20

DESCRIERE

De la minte la materie. Uimitoarea ştiinţă a modului în care creierul tău creează realitatea materială - Dawson Church

 

Trezirea din realitatea de zi cu zi

Maxwell Cade, pionier în domeniul EEG, a observat că alpha, la mijlocul gamei de frecvenţe, formează o punte între cele două frecvenţe înalte, beta şi gamma, şi cele două frecvenţe joase, theta şi delta (Cade şi Coxhead, 1979). Abilităţile de biofeedback şi neurofeedback se concentrează pe a-i învăţa pe oameni cum să intre în starea alpha. Starea ideală este o alpha suficientă pentru a conecta toate celelalte ritmuri cerebrale.

 

Beta înaltă e minimizată, ceea ce înseamnă că mintea de maimuţă şi anxietatea sunt la nivel foarte redus. Există o cantitate echilibrată de gamma şi theta şi o bază largă de delta.


Cade, biofizician, a lucrat pe radar pentru guvernul britanic înainte să-şi îndrepte atenţia către măsurarea stărilor de conştientă. In 1976, şi-a conceput propria maşinărie, „Oglinda Minţii", unică în rândul dispozitivelor EEG, întrucât oferă o imagine vizuală clară a undelor cerebrale.


Anna Wise, o studentă a sa, descria maşina astfel: „Ceea ce diferenţiază Oglinda Minţii de alte forme de electroencefalografie este interesul creatorului său nu pentru stări patologice (ca în cazul dispozitivelor medicale), ci pentru o stare optimă, numită Mintea Trezită. în loc să-i studieze pe subiecţii cu probleme, inventatorul Oglinzii Minţii i-a căutat pe oamenii cei mai evoluaţi şi mai conştienţi spiritual pe care-i putea găsi. In licărirea undelor lor cerebrale, el şi colegii lui au găsit un tipar comun, fie că subiectul era yoghin, maestru Zen sau vindecător."

 

Mintea Trezită

Folosind Oglinda Minţii pe parcursul a 20 de ani, Cade a înregistrat tiparele undelor cerebrale la peste 4000 de oameni cu practici spirituale consistente. El a descoperit că starea Minţii Trezite era obişnuită în acest grup. A observat şi o altă similaritate: cu toţii aveau cantităţi înalte de unde alpha.


Aşa cum am spus, undele alpha se află chiar în mijlocul spectrului, cu beta şi gamma dedesubt, theta şi delta deasupra. Când o persoană din starea Minţii Trezite are multe unde alpha, acestea creează o legătură între frecvenţele înalte, de deasupra, şi cele joase, de dedesubt. Cade o numea „puntea alpha", întrucât creează o punte între frecvenţele minţii conştiente din beta cu frecvenţele minţii subconştiente şi inconştiente din theta şi delta. Aceasta permite un flux al conştiinţei, integrând toate nivelurile minţii...

 

CUPRINS:

 

Cuvinte de apreciere pentru cartea De la minte la materie... 5
Cuvânt înainte... 9
Introducere. Metafizica întâlneşte ştiinţa... 15

Capitolul 1. Modul cum creierul ne modelează lumea... 25
Capitolul 2. Cum energia construieşte materia... 60
Capitolul 3. Cum ne organizează emoţiile propriul mediu... 92
Capitolul 4. Cum modelează energia ADN-ul şi celulele corpului... 141
Capitolul 5. Puterea minţii coerente... 186
Capitolul 6. Antrenarea sinelui în sincronicitate... 252
Capitolul 7. Gândeşte dincolo de mintea locală... 319

Postfaţă. Unde ne poartă mintea în continuare... 329

Bibliografie... 334
Cuvinte de recunoştinţă... 353
Despre autor... 357

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Stiinta si spiritualitate - Cele mai comentate cărți

Created in 0.0931 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.