Despre imunitate. Vaccinare: mit, metafora, responsabilitate. O investigatie culturala

Despre imunitate. Vaccinare: mit, metafora, responsabilitate. O investigatie culturala
Autor:
Anul publicării: 2018
Pagini: 222
Format: 14x20
Preț: 29,90 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Despre imunitate. Vaccinare: mit, metafora, responsabilitate. O investigatie culturala - Eula Biss

 
... in aceasta carte indrazneata si fascinanta, Eula Biss abordeaza problema fricii noastre fata de guvern, fata de sistemul medical si fata de ceea ce se poate afla in aerul, alimentele, saltelele, medicamentele si vaccinurile copiilor nostri.
 
Reflectand asupra propriei experiente de tanara mama, Biss ne sugereaza ca nu ne putem imuniza copiii si nu ne putem imuniza nici pe noi insine impotriva lumii.
 
Pe masura ce exploreaza metaforele care inconjoara subiectul imunitatii, Biss isi extinde conversatiile cu alte mame la meditatii asupra mitului lui Ahile, asupra lui Candide de Voltaire, a lui Dracula de Bram Stoker si a altor opere literare si nu numai...
 
...............
 
RESPONSABILII PENTRU O GENERAŢIE SLĂBITĂ DIN PUNCT DE VEDERE GENETIC

O persoană din trei este atinsă de o boală cronică. Cea mai mare parte a indivizilor între 30 şi 60 de ani se încadrează aici. Altfel spus, medicina care îi are în grijă nu poate să-i vindece, preconizând cel mult paleative. Această situaţie sanitară este deja foarte gravă.
 
 Dar lucrurile nu se opresc aici. Într-adevăr, cele două persoane din trei considerate sănătoase, nu sunt sănătoase în realitate. Ele au prezentat episodic, de-a lungul existenţei lor, afecţiuni diverse, benigne sau grave, neconstituind o boală cronică. Pe scurt, starea lor de sănătate poate fi calificată drept precară şi această precaritate se va accentua pe măsură ce ele vor avansa în vârstă.

   Este suficient să-i chestionaţi pe cei din anturajul vostru. Persoanele care aparţin generaţiei actuale se plâng deseori de o multitudine de tulburări diverse, în special de o mare oboseală care îi face mai mult sau mai puţin apatici, fără energie, şi de fenomene de alergie, tulburări ale somnului, anxietate, tulburări gastrointestinale, rinite, gripe repetate, etc.
 
Această generaţie, prin cumpărarea diverselor medicamente, zadarnicelor consultaţii, analize şi examene, constituie elementul cel mai apreciabil al fondului de comerţ al medicinii şi laboratoarelor farmaceutice.
 
Totuşi, deja serios încărcată cu vaccinări diverse, ea rezistă (cu excepţia persoanelor suferind de boli cronice şi a celor atinse de cancer, din păcate foarte numeroase, care vor deceda înaintea vârstei de 65 de ani)...
 
............
 
VACCINAREA ÎMPOTRIVA TUBERCULOZEI

   Totul a început în anii '20. Calmette, medic fără clientelă, director adjunct şi salariat al Institutului Pasteur şi Guerin, veterinar fără practică, de asemenea salariat al institutului, pun la punct faimosul BCG, destinat să lupte contra tuberculozei. În realitate, experienţele sunt trucate, statisticile inventate în totalitate şi vaccinul, sau cel puţin necesitatea sa, nu se bazează pe nici o dată ştiinţifică serioasă.
 
Totodată, datorită unei publicităţi realizate fără ruşine şi susţinută în mod fals cu argumente inventate şi datorită mandarinilor corpului medical care s-au lăsat cumpăraţi, BCG-ul şi-a luat rapid un avânt considerabil şi a copleşit cu avantaje şi bani Institutul Pasteur şi un corp medical de o incompetenţă şi de o naivitate de neimaginat.

   Promotorii acestei imagini machiavelice, 20 familii care şi-au însuşit sănătatea ca pe o proprietate: mandarini, profesori, proprietari de laborator, etc. au făcut să fie votată pe ascuns, în 1949, de către Adunarea Naţională şi Consiliul Republicii, vaccinarea obligatorie cu BCG, care BCG gratuit este în realitate finanţat de către contribuabilul francez.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0764 sec