Destinul unui anonim - Mihai (Balint) Papp

Destinul unui anonim - Mihai (Balint) Papp
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-49-0138-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 228
Format: 13x20
Categoria: Literatura

DESCRIERE

Destinul unui anonim - Mihai (Balint) Papp

 
Braşov, 10 iunie 1940. Mama natură a hotărât că ^ sunt pregătit pentru aventura numită „viaţă” şi ţkm-a obligat să părăsesc coconul de lux în care boierisem nouă luni. Afară se desfăşură spectacolul sinistru al celui de-al doilea război mondial, ceea ce mă face să cred că nimeni n-a fost prea încântat de sosirea mea.
 
Cu excepţia mamei, desigur, care se bucura - fără să ştie - nu numai de ultimul ei copil, ci şi de ultima ei vară. Cât de senini trebuie să fi fost ochii ei, care nu vedeau nici sărăcia din casă, nici foametea şi frigul din lume!
 
Dacă stăm puţin să ne gândim, viaţa începe din momentul conceperii. Asta înseamnă, pentru fiecare dintre noi, nouă luni în plus faţă de vârsta din acte. In ceea ce mă priveşte, lunile acelea, de dinaintea venirii propriu-zise pe lume, au fost cele mai liniştite.
 
O perioadă de pace absolută, poate singura. Odată ce necunoscuţii aceia în halate albe îţi retează centura de siguranţă, toate simţurile tale intră în alertă. Iar viaţa e pregătită deja să-ţi dea prima palmă.
 
Degeaba protestezi, degeaba îţi pui plămânii la încercare. Cu cât pricepi mai repede că e un drum fără întoarcere, cu atât mai bine. După ce primele şiroaie de lacrimi îţi spală ochii, începi să cauţi cu disperare sânul mamei. Instinctul e cel care preia de-acum comanda. Iar drumul tău în viaţă depinde de-aici încolo, în marc măsură, de genele pe care le-ai moştenit...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte    5
Capitolul 1
Cu sufletul în valiză    7
Capitolul 2
Carne de tun    47
Capitolul 3
La răcoare    77
Capitolul 4
Digul      94
Capitolul 5
Oaia neagră    111
Capitolul 6
Oameni si hiene    118
Capitolul 7
Mistere    141
Capitolul 8
Navetiştii    162
Capitolul 9
Fortul 13 Jilava    177
Capitolul 10
Cu numele mamei  
 
.........
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura

Created in 0.0538 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.