Devorarea cerului - Paolo Giordano

Devorarea cerului - Paolo Giordano
-20%
Preț: 40,00 RON
50,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8193-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 416
Format: 13X20

DESCRIERE

Devorarea cerului - Paolo Giordano

 
... am hotărît să mă duc singură. Probabil că pe undeva se aprinsese un foc, căci în aer mirosea a ars. I-am strigat pe Cosimo şi pe Rosa, casa lor abia dacă se zărea de acolo, dar probabil că m-au auzit. în nopţi atît de tăcute se auzeau chiar şi broaştele ţopăind pe pajişte. Nu mi-a răspuns nimeni.
 
Zidul incintei era prea înalt ca să încerc să sar peste el. M-am întors pe terenul fermei, mergînd de-a lungul hotarului pînă în locul pe unde pătrunseseră băieţii cu mulţi ani în urmă. Mi-am vîrît picioarele în ochiurile gardului şi acesta s-a vălurit sub greutatea mea. Cu lanterna în buzunarul de la spate al pantalonilor, luminînd inutil cerul, am trecut pe partea cealaltă.
 
Am bătut la uşa casei. Mi-a deschis Rosa. Şi-a strîns marginile halatului şi a privit atentă în spatele meu, apoi m-a lăsat să intru. Cosimo se uita la televizor, aşezat pe fotoliu. Cînd m-a văzut, a încercat să-şi aranjeze părul rar, pe care spătarul i-l turtise.
 
I-am povestit despre incidentul cu panourile solare, fără să recunosc că le distrusese cineva intenţionat. Ne-ar fi permis să folosim o vreme curent de la el? Pînă o să găsim o soluţie.
 
—    Locul ăsta e al tău, a spus Cosimo pe un ton grav. Dar o să fie nevoie de sute de metri de cablu.
 
—    Cele de la panourile solare ar trebui să ajungă. Dacă nu, o să le unim cu altele.
 
A ridicat privirea spre mine cu o bunăvoinţă la care nu mă aşteptam.
 
—    Te-ai făcut o tînără de toată isprava, a zis el. Ar trebui să fie cîţiva metri de cablu în pivniţă.
 
—    Mulţumesc. O să te plătim.
 
Eram gata să plec, dar Cosimo m-a prins de mînă.
 
—    E timpul să hotărăşti ce faci cu vila, Teresa. Rosa şi cu mine continuăm să menţinem ordinea, dar o să se ruineze dacă nu locuieşte nimeni în ea. Şi nu mai putem s-o facem pe gratis.
 
—    Bine, am răspuns, dar numai pentru că voiam să mă întorc la ceilalţi.
 
între timp Rosa pregătise un coş cu nişte borcane de conserve...
 
CUPRINS:
 
Partea întîi
Marii egoişti  

Partea a doua
Garnizoana  

Partea a treia
Lofthellir    

Epilog
Ziua neagră    399

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0322 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.