Dieta fara gluten

Dieta fara gluten
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 606-8420-06-6
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 298
Format: 13x20

DESCRIERE

Dieta fara gluten. Renunta la produsele fainoase, slabeste si restabileste-ti starea de sanatate - William Davis …stiai ca doar doua felii de paine din faina integrala de grau cresc glicemia mai mult decat doua linguri de zahar? …avand la baza decenii de cercetari clinice si mii de studii de caz referitoare la oameni care si-au transformat dramatic viata prin renuntarea la grau, cartea Dieta fara gluten ofera o perspectiva inedita si stiintifica referitoare la acest aliment familiar, invatandu-ne inclusiv ce trebuie sa facem pentru a ne redobandi sanatatea si pentru a scapa definitiv de surplusul nedorit de grasime. În cartea sa, Dieta fără gluten, Davis prezintă adevărul legat de grâul modern şi de rolul istoric al acestuia în dieta oamenilor. Departe de a mai semăna cu grâul folosit de strămoşii noştri în dieta lor, grâul modern a fost modificat genetic pentru a permite obţinerea unor producţii foarte mari la hectar cu costuri reduse. În consecinţă, această cereală cândva benefică a fost transformată într-un ingredient alimentar omniprezent, dar nociv, care determină o creştere mai accentuată a glicemiei din sânge decât zahărul de bucătărie consumat gol şi care generează o dependenţă ce declanşează un cerc vicios al foamei, alimentaţiei excesive şi oboselii. Dr. Davis explică conexiunea acestui grâu modern cu creşterea în greutate şi cu acumularea de grăsime în cele mai nepotrivite locuri din corp, provocând efecte dintre cele mai nocive asupra stării de sănătate, cum ar fi diabetul, boala cardiacă, dezechilibre neurologice precum boala celiacă, artrita reumatoidă şi demenţa. În sfârşit, dr. Davis prezintă argumente extrem de convingătoare în favoarea eliminării complete a grâului din alimentaţie, inclusiv strategii care pot facilita această tranziţie, făcând-o să devină permanentă. Dieta fara gluten explică de ce eliminarea grâului din alimentaţie – inclusiv a grâului integral, considerat extrem de sănătos de către foarte mulţi oameni – este cheia unei pierderi permanente în greutate, dar şi a vindecării parţiale sau totale de o întreagă gamă de boli şi afecţiuni ale sistemului digestiv şi nu numai. După decenii de studii clinice în timpul cărora a observat obţinerea unor rezultate extraordinare de către miile de pacienţi cărora le-a recomandat să elimine grâul din alimentaţia lor, dr. William Davis a scris această carte extrem de convingătoare, argumentând în favoarea renunţării definitive la acest aliment practic omniprezent în zilele noastre. Dieta fără grâu şi fără gluten este asociată cu beneficii semnificative pentru starea de sănătate, printre care se numără: ■Scăderea în greutate cu 10, 15 şi chiar 25 de kilograme încă din primele luni ■ Alinarea multor simptome metabolice şi vindecarea parţială sau totală a diabetului de tip 2 ■ Vindecarea leziunilor intestinale, cum ar fi colita ulceroasă şi boala celiacă ■ Îmbunătăţirea indicatorilor referitori la colesterol şi la particulele LDL ■ Îmbunătăţirea densităţii osoase şi inversarea osteopeniei ■ Vindecarea multor afecţiuni ale pielii, de la psoriazis la ulceraţiile orale şi căderea părului Uşor de citit, provocatoare din punct de vedere intelectual şi extrem de argumentată ştiinţific, cartea Dieta fără gluten oferă o perspectivă inedită şi extrem de importantă referitoare la cele mai critice probleme de sănătate ale zilelor noastre. Fragment din carte: …painea este apogeul tuturor alimentelor, avand un potential de neegalat de a genera efecte absolut unice asupra creierului si a sistemului nervos. Fara nici cea mai mica indoiala, painea genereaza dependenta in cazul anumitor oameni. In cazul altora, ea poate deveni chiar o obsesie. Unii dintre ei stiu pur si simplu ca au o astfel de dependenta. Altii o identifica drept o dependenta doar fata de un anumit produs preparat din faina de grau, cum ar fi pizza si pastele. Multi dintre pacientii mei stiu inca inainte sa le spun eu ca alimentul de care sunt dependenti le ofera o usoara stare de euforie comparabila cu cea a drogurilor. Nu am sa uit niciodata ce mi-a spus o femeie bine imbracata: ''Painea este cocaina mea!, pur si simplu nu pot sa renunt la ea!'' Graul poate dicta optiunile alimentare, consumul de calorii, orele meselor si ale gustarilor. El poate influenta comportamentul si starea de spirit. La limita, poate domina chiar si gandurile. Atunci cand le-am sugerat sa elimine graul complet din alimentatia lor, mai multi pacienti mi-au spus ca au facut o asemenea obsesie fata de produsele fainoase incat nu se puteau gandi la altceva, nu discutau decat despre ele si salivau la idea de a le consuma, stare care s-a prelungit timp de cateva saptamani. "Nu ma pot opri sa ma gandesc la paine... chiar o visez!", imi spun ei. Unii dintre ei intra intr-o stare de sevraj si renunta la dieta la doar cateva zile dupa ce au inceput-o. La fel ca in orice caz de dependenta, renuntarea la produsele fainoase din grau poate conduce intr-adevar la sevraj. Am intalnit acest fenomen la aproximativ 30% dintre pacientii mei. Sute de oameni mi-au spus ca au experimentat o stare de oboseala extrema, de ceata mentala, de iritabilitate, de incapacitate de functionare la serviciu sau la scoala sau chiar de depresie in primele zile sau saptamani de la renuntarea completa la produsele din grau... …………………………… CUPRINS: Introducere Partea 1 PRODUSELE FĂINOASE: PRODUSELE DIN FĂINĂ INTEGRALĂ DE GRÂU NU SUNT SĂNĂTOASE Capitolul 1 – Ce pântec? Capitolul 2 – Brioşele nu mai sunt cele pe care ţi le făcea bunica: crearea grâului modern Capitolul 3 – Analiza grâului Partea 2 EFECTELE DEZASTRUOASE ALE GRÂULUI ASUPRA STĂRII DE SĂNĂTATE Capitolul 4 – Hei, omule, vrei să cumperi nişte exorfine? Proprietăţile grâului care dau dependenţă Capitolul 5 – Burta ta demonstrează conexiunea dintre obezitate şi produsele din făină de grâu Capitolul 6 – Salut, intestinule. Sunt eu, grâul. Grâul şi boala celiacă Capitolul 7 – O naţiune a diabeticilor: grâul şi rezistenţa la insulină Capitolul 8 – Acidificarea: grâul – marele perturbator al pH-ului Capitolul 9 – Cataracta, ridurile şi cifoza: grâul şi procesul de îmbătrânire Capitolul 10 – Particulele mele sunt mai mari decât particulele tale: grâul şi bolile inimii Capitolul 11 – Totul este în mintea ta: grâul şi creierul Capitolul 12 – Faţa chiflei: efectul distructiv al grâului asupra pielii Partea 3 SPUNE ADIO GRÂULUI Capitolul 13 – Adio, grâu: Adoptă o dietă sănătoasă, delicioasă şi complet lipsită de grâu Epilog Anexa A Căutarea grâului acolo unde acesta nu pare să existe Anexa B Reţete sănătoase care înlocuiesc grâul din alimentaţie Mulţumiri Index Autor: William Davis

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0330 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.