Dincolo de orizont - Richard Parks

Dincolo de orizont - Richard Parks
-6%
Preț: 46,99 RON
49,99 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-93699-9-9
Anul publicării: 2020
Pagini: 288
Format: 13x20

DESCRIERE

Dincolo de orizont - Richard Parks
 
... astăzi îmi dau seama, deşi atunci nu aveam nicio idee, că în subconştient asociam sfârşitul carierei în rugby cu sfârşitul vieţii. De aceea nu aveam curajul de a confrunta această idee. Fusese întotdeauna ca o umbră întunecată care îmi dădea târcoale. Aşa că o ignorasem. Următoarea sesiune, următorul meci. Nu uita că eşti indestructibil.
 
Atunci când mă întorsesem în Ţara Galilor pentru a începe sezonul 2007, eram mai concentrat ca niciodată. Poate prea concentrat. Poate chiar disperat. îmi pierdusem oarecum perspectiva. întreaga mea carieră de jucător, întreaga mea viaţă de adult era acum pusă la bătaie în acest contract de doi ani oferit de echipa Dragons din Newport, oraşul meu natal din Ţara Galilor.
 
Eram disperat - da, acesta este cuvântul potrivit - să joc din nou pentru Ţara Galilor. îmi câştigasem ultima dintre cele patru selecţii în 2003 şi de atunci jucasem altundeva, mai întâi în Leeds, oraş pe care îl îndrăgeam tare mult, apoi în Perpingnan, Franţa, unde avusesem un an dificil.
 
Acum mă întorceam acasă, împlinisem 30 de ani cu câteva săptămâni înainte de începerea sezonului. Niciodată nu mă preocupase vârsta, dar poate că această schimbare evidenţia faptul că aceea urma să fie ultima mea şansă.
 
Am jucat mai bine ca niciodată. Antrenorul meu, Paul Turner, îmi spunea că oficialii naţionalei galeze vorbeau despre mine. Din pricina Cupei Mondiale, în toamna aceea nu aveam meciuri internaţionale, dar părea că sunt din nou în atenţia oamenilor care contau. Aproape că uitasem de umbra care-mi dădea târcoale prin minte.
 
Apoi, o accidentare la genunchi de Boxing Day1 m-a ţinut departe de teren câteva luni şi astfel am fost absorbit de abisul care mă va conduce în camera din casa părinţilor mei, un an şi jumătate mai târziu. Nu-mi erau străine accidentările şi de fiecare dată mă întorsesem mai puternic, însă de data aceasta era ceva diferit.
 
In adâncul sufletului, ştiam că trupul şi mintea mea nu sunt aşa cum trebuie. Am fost mereu un pacient groaznic, dar acum eram şi panicat. Mă străduiam din greu să îmi recuperez condiţia fizică, dar simţeam că mă sufoc ori de câte ori mă gândeam la zilele şi săptămânile preţioase care treceau pe lângă mine. Nu acesta fusese planul; nu pentru asta mă întorsesem acasă...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0349 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.