Disconfort Residence - Cum sa identifici capcanele din schita apartamentului pe care vrei sa-l cumperi

Disconfort Residence - Cum sa identifici capcanele din schita apartamentului pe care vrei sa-l cumperi
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 280
Format: 14x20
Categoria: Sfaturi practice
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Disconfort Residence. Cum sa identifici capcanele din schita apartamentului pe care vrei sa-l cumperi - Radu Negoita

 
... cartea de faţă este o primă tentativă de a evalua o parte dintre greşelile de arhitectură cu care te poţi întâlni aproape zilnic în 30 de ani de plătit rate (nu îţi doresc, dar se poate întâmpla...).
 
Hazul de necaz e opţional – dacă vrei să îţi cumperi o locuinţă, vei găsi aici explicații accesibile despre lucrurile la care trebuie să fii atent, ca să poţi să alegi în cunoştinţă de cauză. Avertisment: nu se recomandă celor slabi de inimă.
 
Din carte:
 
Zona de acces în locuinţă + holul aferent = vestibul

Un prieten arhitect mi-a zis că i se pare că am bătut cam mult monedă pe chestia cu vestibulul de la intrare. El nu are aşa ceva în noul lui apartament şi nu-l deranjează, îi place să simtă spaţiul deschis încă de la intrarea în casă.
 
Omul a putut hotărî în cunoştinţă de cauză, că e de specialitate. Ce citeşti tu acum se adresează eşantionului dominant din statistica despre cuplurile de români - felia aia grasă din grafic e a celor care nu au în componenţa familiei un membru arhitect care poate asocia potrivirea propriului stil de viaţă cu un desen de plan abstract, de pe o foaie.
 
Normal, suntem cu toţii diferiţi, dar avem mai multe chestii care ne fac să semănăm, decât lucruri care ne diferenţiază. Explic: există în România cupluri de colecţionari de artă care locuiesc în case cu cinci camere şi îşi doresc tablouri în loc de copii, aşa cum există şi rockeri viforoşi care nu suportă un plan organizat, pentru că preferă să intre eu bocancii cu inele direct în inima casei şi să mănânce spaghete din picioare, dar şi unii, şi alţii sunt EXCEPŢIA.
 
Cei care fac profitabilă afacerea construcţiei de blocuri sunt restul, cei care corespund definiţiei ăleia simpatice date de Coaliţia pentru Familie: un cuplu e ceva format din doi bipezi care nu sperie pe nimeni când se ţin de mână pe stradă şi din care iese un al treilea după ce le transpiră mâinile de câteva ori.
 
Dezvoltatorii nu fac blocuri cu apartamente destinate exclusiv comunităţii LGBT sau călugărilor budişti ce preferă solitudinea, pentru că dansul cu falimentul e scurt şi dureros, aşa că se construieşte pentru familii obişnuite, formate din doi părinţi ce merg zilnic  la muncă şi un număr de plozi ce variază între unu şi trei.
 
Oameni ocupaţi care NU AU TIMP şi nici bani pentru o Juanita care curăţă şi împachetează zilnic fiecare şosetă care rămâne după ei.
 
Lor li se adresează comentariile din carte, pentru că ei au cel mai mult nevoie de spaţii cu funcţiuni bine organizate şi delimitate într-un peisaj de apartamente mai degrabă prea mici, decât prea mari.
 
Ei au nevoie cel mai mult de tipul ăla de planuri clare, simple şi eficiente, aşa cum le-a lăsat posterităţii arhitectura funcţionalistă.
 
Asta înseamnă că fiecare spaţiu are o funcţiune cât de cât fixă, oamenii pot umbla prin casa în acelaşi timp fără să-şi tragă uşi în cap, iar spaţiul de ars menta â la Basquiat sau Warhol lipseşte: pantofii şi paltonul stau la intrare, televizorul şi canapeaua, în camera de zi, lumea doarme în camere în care paturile încap şi există şi dressing, bla-bla-bla, aţi prins figura.
 
Ştiu, uniformitatea e naşpa, şi eu aştept cu interes vremurile alea când fiecare dintre noi va avea capacitatea dea evita alegerile stereotipe şi de a trăi fix cum doreşte. Până atunci insă..?...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvânt pe repede-nainte     
 
Unde greşeşti tu     
Schema de principiu     
 
PARTEA ÎNTÂI | Zona de zi
1.    O intrare ca o floare     
2.    Baia de serviciu     
3.    Bucătăria     
4.    Camera de zi (livingul)     
5.    Locul pentru luat masa      
           
PARTEA A DOUA | Zona de noapte
6.    Sasul             
7.    Dormitorul matrimonial         
8.    Dormitorul copiilor         
9.    Dressingul             
10.  Baia mare     
 
Extras din lege cu suprafeţele     
Artificii şi pocnitori - surprize de la dezvoltatori
 
Notă de final       
         ,
Ce găseşti la un târg imobiliar     
Care sunt sursele haosului din zona imobiliară 
Ce ai de făcut ca dezvoltator dacă vrei bloc
 
Bibliografie

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Sfaturi practice

Created in 0.0609 sec