Domnul si Doamna Riva

Domnul si Doamna Riva
Anul publicării: 2017
Pagini: 374
Format: 13x20
Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Domnul si Doamna Riva (Catherine Lovey)

 
...Domnul și Doamna Riva, personajele acestui roman, nu-și fac iluzii, nu își doresc să se extazieze în cor și să fie fericiți la comandă, preferă să admire lucrurile simple din jurul lor.
 
Ei au o justețe de gândire și o atitudine ce sunt anacronice în ziua de azi, aruncând o lumină crudă nu numai asupra societății contemporane, ci și asupra imensei risipe în sens ecologic...
 
Din carte:
 
Intrebarea este dacă e bine să citeşti cărţi cu voce tare celor inconştienţi

Timpul a trecut, reiau povestirea în miezul lunii noiembrie. Dar cine poate suporta luna noiembrie? Daca nu am scris nimic toată vara şi o parte din toamnă, asta nu înseamnă că nimic nu s-a schimbat.
 
Oamenii cad deseori în cursa asta. Cred că dacă nu e nimic scris, asta înseamnă automat că nu e nimic nou, sau oricum nimic ce merită relevat.
 
Numeroşi sunt cei care se mulţumesc cu această explicaţie, liniştiţi la ideea că lucrurile nu s-au mişcat, că Domnul şi Doamna Riva sunt mai departe lipiţi de coasta muntelui lor, Alexis Berg în comă, Laeticia Lang cu problemele ei de spate şi de bani, iar eu însămi tracasată de chestiunile de la serviciu, de o dragoste imposibilă şi de viitorul neclar, ca să nu zic încâlcit.
 
Singurul lucru pe care oamenii sunt de acord să-l imagineze, în raport cu povestea rămasă în suspensie, este că, în acest răstimp, zeci de mii de persoane au rezervat croaziere la societatea DWW şi au plecat în concediu.
 
Şi este adevărat, zeci de mii de turişti s-au îmbarcat pe pacheboturi. Majoritatea au revenit încântaţi, nu atât de odihniţi pe cât sperau totuşi, uitând repede că navigarea pe mare este epuizantă, că trebuie să te scoli devreme, să te priveşti în oglindă, să respecţi orarul.
 
Cei mai mulţi s-au Intors asadar de pe mare, dar nu chiar toţi, unii au mal murit, căci dat fiind cumulul de factori de rime, vârsta înaintata, arterele ohstrucţionate, hrana grasă, prezenţa prea multor femei frumoase la bord, căldura excesivi, farniente — se mai întâmplă.
 
I se face cuiva râu de la inimă, altul leşină, pe scurt, nenorocirile apar şl pe apă, dar despre ele nu vorbeşte nimeni. Decedatul sau decedata este rapid instalat într-o ladă provizorie, un pachebot din zilele noastre transportând în rezervă si containere pentru corpuri rigide.
 
După ce a fost închisă, lada este dusă într-o mică încăpere rece pe care specialiştii în inginerie maritimă au prevăzut-o în acest scop, şi la etapa următoare, la proxima acostare, sicriul temporar va fi dat jos discret prin spate, din suta de serviciu, şi odată cu el şi cea sau cel văduv, sau, după caz, însoţitoarea ori însoţitorul care între timp, se înţelege de la sine, a rămas închis în cabina lui, luând şi masa tot în cabină.
 
Dacă din întâmplare cineva se interesează de ei, deşi nu e sigur, un animator îl va explica liniştit că Herr Bergman sau Signora Andersona — sunt nume fictive — nu se simţea prea bine.
 
Angajatul interpelat nu va uita să adauge că echipa medicală de pe pachebot se ocupă de acel caz — e mai bine sa se vorbească de o...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte (de Florica Ciodaru-Courriot) 
 
PARTEA I 
 
1. Intr-o gară pot avea loc fel de fel de întâmplări 
2. Nu alegi totul în viaţă, e clar 
3. Ori încotro te-ai uita, sunt atâtea frumuseţi risipite 
4. Oare vor semna sau nu?
5. DWW, o întreprindere ciudată 
6. Un specialist în traumatologie răspunde la întrebări 
7. Apropo de o scrisoare redactată în ploaie 
8. La ce sunt buni înţelepţii şi eremiţii 
9. Prietenii nu duc totdeauna viaţa pe care le-o imaginăm noi
10. Despre nişte falşi poeţi şi o cutie neagră 
11. Despre importanţa de a avea un doctor priceput 
 
PARTEA a II-a 
 
1. Intrebarea este dacă e bine să citeşti cărţi cu voce tare celor inconştienţi 
2. Dacă victima este tânără şi frumoasă, este cu atât mai bine   
3. Trebuie să ne petrecem timpul în mod inteligent, chiar şi când zilele se micşorează
4. Invidia explică multe probleme din relaţiile umane
 
...............
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

40,00 RON
50,00 RON (-20%)
53,99 RON
59,99 RON (-10%)
26,91 RON
29,90 RON (-10%)
28,00 RON
35,00 RON (-20%)
36,00 RON
38,30 RON (-6,01%)
36,47 RON
38,80 RON (-6,01%)
37,00 RON
39,90 RON (-7,27%)
35,91 RON
39,90 RON (-10%)
20,00 RON
25,00 RON (-20%)
Created in 0.0573 sec