Dragonul cu inima de ciocolata - Stephanie Burgis

Dragonul cu inima de ciocolata - Stephanie Burgis
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 336
Format: 13x20
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Dragonul cu inima de ciocolata - Stephanie Burgis

 
Aventurine nu este genul de dragon care sa reziste prea mult timp in pestera din munte, in care locuieste familia sa. Parintii ei spun ca este prea tanara ca sa zboare de una singura, dar ea se simte feroce si curajoasa. In plus, se considera pregatita sa dovedeasca acest lucru capturand cea mai periculoasa prada dintre toate: un om.

Insa cand omul prins o convinge sa bea ciocolata calda vrajita, Aventurine se transforma intr-un pui de om, intr-o o fetita pricajita, de doar 12 ani, cu dintii mici si tociti, care nu poate sa sufle foc si care nu mai are gheare pe care sa le foloseasca in lupta. Cu toate acestea, Aventurine ramane cea mai feroce creatura din munti si isi gaseste adevarata pasiune: ciocolata.
 
Tot ce trebuie sa faca este sa invete sa mearga pe doua picioare pana la orasul oamenilor, ca sa devina ucenic (cuvant de care nu are habar) intr-o ciocolaterie (cuvant care suna delicios). Este sigura ca astfel va cuceri imediat lumea cea noua...
 
Fragmente:
 
... Jasper profită de aceşti ani liniştiţi pentru a învăţa filosofie.
 
Vocea mamei nu mai părea obosită, ci rece şi dură ca un diamant. Şi-a întins gâtul din ce în ce mai sus, până când ochii ei aurii şi enormi s-au transformat în nişte fante periculoase, concentrate asupra fiicei neascultătoare.
 
— Alţi dragoni şi-au găsit pasiunea: literatură, istorie sau matematică. Educaţia ta cum progresează, dacă nu te superi că întreb?
 
Am scrâşnit din dinţi şi am scurmat cu gheara prin mormanul de aur de sub picioare, după care am răspuns:
 
— Lecţiile sunt plictisitoare. Vreau să explorez si să...
 
— Şi cum anume ai de gând să comunici cu creaturile pe care le vei întâlni când vei ieşi să explorezi? a întrebat mama cu blândeţe.
 
Sau poate că te descurci mult mai bine cu limbile străine decât mi-am imaginat eu?!
 
Jasper, care stătea în spatele meu, a lăsat să-i scape un chicotit înfundat, aşa că m-am întors şi am suflat un nor de fum înspre el, pe care l-a lăsat să-i explodeze inofensiv în faţă. Sclipirea din priviri îi trăda veselia.
 
— Vorbesc deja şase limbi, am mormăit eu în-torcându-mă spre mama.
 
Nu îndrăzneam încă să ridic capul din pământ şi să o privesc în ochi.
 
— Până să împlinească vârsta ta, a zis mama, sora ta Citrine putea să vorbească şi să scrie în douăzeci de limbi.
 
— Pfff...
 
Nu îndrăzneam să pufnesc şi în faţa mamei, nu eram atât de nesăbuită. însă lui Citrine i-aş fi pufnit puţin în faţă dacă ar mai fi fost închisă aici, cu noi, în loc să fie undeva, departe, în palatul ei pentru dragoni, perfect, extraordinar şi minunat de unic, unde scria poeme epice care îi cucereau pe ceilalţi dragoni şi unde era venerată ca o regină de orice creatură care s-ar fi apropiat de ea...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

32,90 RON
35,00 RON (-6%)
Created in 0.1117 sec