Dragostea tarzie a doamnei Ali - Helen Simonson

Dragostea tarzie a doamnei Ali - Helen Simonson
Preț: 39,90 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-33-3962-2
Anul publicării: 2019
Pagini: 384
Format: 13X20

DESCRIERE

Dragostea tarzie a doamnei Ali - Helen Simonson

 
... după ce doamna Aii plecă, scuzându-se pentru vizita inopinată, nu înainte ca el să-şi ceară iertare pentru deranjul pe care i-l provocase când fusese cât pe ce să leşine, maiorul îşi îmbrăcă din nou halatul şi se întoarse în micul oficiu de lângă bucătărie ca să termine de curăţat arma.
 
Era conştient de apăsarea resimţită în zona capului şi de arsura uşoară din gât. Era durerea surdă a amărăciunii din viaţa reală; mai mult dispepsie decât pasiune.

Lăsase o ceşcuţă de porţelan cu ulei mineral să se încălzească la flacăra lumânării. Acum îşi înmuie degetele în uleiul fierbinte şi începu să frece lent patul din rădăcină de nuc până când îl simţi mătăsos la atingere. Ocupaţia aceasta îl relaxă şi îi alină treptat mâhnirea, făcând loc unei curiozităţi timide.

Bănuia că doamna Aii era o femeie educată, cultă. Şi Nancy fusese o asemenea persoană deosebită, iubitoare de cărţi şi participantă asiduă la concertele de cameră din bisericile săteşti.
 
Acum însă, rămas singur, era obligat să îndure preocupările lipsite de orice rafinament ale doamnelor din cercul lor de cunoştinţe. Acestea discutau despre cai şi despre tombola de la balul vânătorilor şi se delectau bârfind vreo tânără mamă, chiriaşă într-o locuinţă socială, care făcuse de mântuială aranjamentele pentru întâlnirea copiilor din săptămâna respectivă.
 
Doamna Ali semăna mai mult cu Nancy. Era ca un fluture într-o încăierare de porumbei. Recunoscând că şi-ar fi dorit s-o revadă în afara magazinului, se întrebă dacă asta demonstra că nu era la fel de osificat cum o sugerau vârsta de şaizeci şi opt de ani şi ocaziile limitate ale vieţii la ţară...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0429 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.