Dreptul comertului international - Carmen Tamara Ungureanu

Dreptul comertului international - Carmen Tamara Ungureanu
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 480
Preț: 60,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Dreptul comertului international - Carmen Tamara Ungureanu

 

Contractele de comert international sunt prezentate in toata diversitatea lor. Insistandu-se asupra importantei contractului electronic, sunt analizate si cateva aspecte esentiale ale contractului cloud computing si ale altor contracte care presupun utilizarea Internetului, cum este contractul crowdfunding. Contractele clasice de comert international sunt examinate uneori mai detaliat, alteori mai succint: contractul de vanzare internationala de marfuri, contractele de comercializare, contractele de transport, contractele de transfer de tehnologie, contractele de finantare.

 

Operatiunea joint venture, clauzele privind transferul de date cu caracter personal, contractul de stat, contractul offshore outsourcing, contractul „third party litigation funding” sunt cateva dintre subiectele analizate in lucrarea Dreptul comertului international, nefiind abordate pana acum in literatura autohtona de comert international.

 

Solutionarea litigiilor de comert international este prezentata in trei pasi, intr-o succesiune logica: cine le solutioneaza, care sunt regulile sau legea aplicabila si cum va fi pusa in executare solutia pronuntata.

 

Fara a epuiza intreaga problematica a temelor tratate, autoarea a urmarit incitarea cititorului la o analiza mai profunda a acestora, iar numeroasele referinte bibliografice indicate, in parte disponibile online, au si acest rol. Pentru o imagine de ansamblu, un plan al lucrarii, ce contine principalele aspecte tratate, este plasat chiar la inceputul cartii, iar la final se afla cuprinsul detaliat.

 

La sfarsitul fiecarei teme a fost realizat un scurt rezumat, pentru a veni in ajutorul cititorului grabit, care cauta un anume subiect.


Cartea Dreptul comertului international se adreseaza atat studentilor facultatilor de drept din anii terminali, cat si masteranzilor, precum si practicienilor interesati de specificul si evolutia acestui domeniu.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0761 sec