Echipe de vis. Cum să lucrăm împreună fără să ne dezbinăm - Shane Snow

Echipe de vis. Cum să lucrăm împreună fără să ne dezbinăm - Shane Snow
Preț: 49,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-722-376-7
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 336
Format: 14x20

DESCRIERE

Echipe de vis. Cum să lucrăm împreună fără să ne dezbinăm - Shane Snow

 
...în plin Război Rece, Uniunea Sovietică şi naţiunile reunite sub denumirea de Occident erau in competiţie, practic, pentru orice. Politică. Tehnologie. Şah. Matematică. Cursa spaţială.

Dar exista un domeniu în care nu era nicio competiţie.

Hocheiul. Sovieticii deţineau supremaţia în domeniu, între i960 şi 1990, echipa naţională sovietică de hochei a câştigat aproape fiecare meci internaţional pe care l-a jucat, ca să ne exprimăm neutru. Ruşii au rupt.

La Olimpiada din 1976, de exemplu, au învins Statele Unite cu 6-2, au nimicit Finlanda cu 7-2 şi au bătut Cehoslovacia în finală, câştigând medalia olimpică de aur.

Cea de-a patra medalie de aur câştigată consecutiv.

Antrenorul sovietic era un tip ieşit din comun, o legenda, un maestru zen pe gheaţă. Numele său era Anatoly Tarasov. Ii punea pe tinerii săi jucători să studieze şahul şi dansul. Făceau salturi de pe ziduri.
 
Au învăţat să facă mişcări ninja purtând patine. Cântau cântece cu versuri de genul: „Laşii nu joacă hochei”. Combinaţia de condiţionare atletică şi mentală a lui Tarasov i-a făcut pe discipolii săi să vadă lumea - întreaga lume - prin prisma relevanţei faţă de hochei.

A urmat un alt antrenor neobişnuit: Viktor Tihonov, general în armata sovietică, cunoscut pentru stilul său dictatorial, cantonamentele necruţătoare, cu antrenamente care se întindeau pe unsprezece luni şi ura pe care i-o purtau jucătorii...
 
CUPRINS:
 
Mulţumiri    
Incipitus prologus. Echipe de vis 
 
1.    Camarazi de arme şi culmi montane   
2.    Discordie în Shaolin     
3.    Cercul magic     
4.    Scandalagii angelici     
5.    Pătratul negru         
6.    Bun-venit în ţara piraţilor!        
7.    Când Malcolm s-a răzgândit    
8.    Oxitocina, o poveste de dragoste    

Epilog                         
Copiuţă pentru Echipele de vis 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Literatura motivationala

Created in 0.0301 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.