Efectul umbrei... Revelarea puterii ascunse a Sinelui tau real

Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-8080-57-4
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 256
Format: 13x20

DESCRIERE

"Efectul umbrei"... Revelarea puterii ascunse a Sinelui tau real...

... faptul ca avem cu toti o latura intunecata ii face pe unii oameni sa simta nevoia unei interventii, a unei terapii sau chiar a unei pastile, eventual a unei confesiuni in fata preotului sau a unei confruntari cu propria noapte intunecata a sufletului. De indata ce afla ca au o astfel de latura intunecata, toti oamenii isi doresc sa scape de ea. Desi exista multe aspecte ale vietii in care o astfel de atitudine este corecta, cel al umbrei nu face parte dintre ele;

Primul pas catre rezolvarea problemei umbrei consta in recunoasterea puterii acesteia. Apoi renuntarea la orice idee referitoare la infrangerea ei. Latura intunecata a naturii umane se naste tocmai din lupta, din conflict si din razboi. De indata ce vorbesti despre „infrangerea” ei, ai pierdut deja batalia...
Tu nu ai decat un singur sine. Acesta este adevaratul tau eu, iar el transcende binele si raul.

Atunci cand constiinta redevine unitara, umbra isi pierde puterea. Cand nu te mai consideri divizat, tot ceea ce vezi in toate directiile esti tu insuti. Nu mai exista compartimente ascunse, pivnite, celule de tortura sau pesteri in care sa te ascunzi. Constiinta se percepe pe ea insasi. Aceasta este functia ei de baza, din care se vor naste candva, asa cum vom vedea, un nou sine si chiar o lume noua;
Umbra există în fiecare dintre noi. Ea face parte integrantă din noi. Din păcate, noi ne petrecem o mare parte din viaţă fugind de ea. Departe de a fi atât de înspăimântătoare cum credem, latura noastră întunecată ne promite o viaţă mai bună şi mai împlinită. Umbra noastră se manifestă în fiecare zi. Ea este motivul pentru care ne înfuriem atunci când un prieten apare la întâlnire cu zece minute mai târziu, pentru care ţipăm la părinţii sau la copiii noştri, chiar dacă aceştia nu au greşit cu nimic, şi pentru care ne sabotăm propriul succes în momentele cele mai nepotrivite cu putinţă. Atât timp cât nu ne vom accepta natura dualistă, noi vom continua să ne rănim pe noi înşine şi pe cei dragi, dar şi să ne ignorăm potenţialul real.

Este suficient să priveşti în jurul tău în lumea naturală pentru a găsi nenumărate dovezi că frumuseţea, forma, ordinea şi creşterea au supravieţuit miliarde de ani. Atunci când te confrunţi cu umbra ta, te pui implicit la unison cu această forţă atotputernică. Umbra nu este un oponent de care să te temi, dar este totuşi unul foarte serios. Oricât de puternică ar fi, puterea totalităţii este infinit mai mare şi, în mod miraculos, îţi stă la dispoziţie. "Deepak Chopra"

Încercând să manifestăm doar acele calităţi despre care credem că ne vor garanta acceptarea celor din jur, noi ne reprimăm cele mai preţioase şi mai interesante talente sau atribute, condamnându-ne astfel la o viaţă banală, în care nu facem decât să jucăm la infinit acelaşi scenariu de mult uzat. Asumarea părţilor pe care până acum le-am respins, proiectându-le în întunericul umbrei, reprezintă cea mai sigură modalitate de a ne actualiza întregul potenţial uman. Dacă ne împrietenim cu ea, umbra devine o hartă divină. Citită şi urmată corect, ea ne poate reconecta cu viaţa pe care ar trebui să o trăim, cu personalitatea pe care ar trebui să o avem şi cu contribuţia pe care ar trebui să o oferim societăţii. "Debbie Ford"

De multe ori, noi ne temem să ne privim umbra în faţă, pentru a evita astfel ruşinea sau stânjeneala care însoţesc de regulă recunoaşterea unei greşeli. Ni se pare că dacă ne vom privi prea direct, vom fi expuşi în toată goliciunea noastră. Nu dorim să ne privim în faţă umbra, întrucât ne temem de ceea ce am putea găsi aici. În realitate, singurul lucru de care ar trebui să ne temem este ignorarea umbrei, întrucât exact acest lucru o alimentează. Odată, am privit în faţă un aspect al fiinţei mele pe care l-am evitat foarte mult timp, întrucât mi se părea prea dureros. Când am făcut-o, am trăit o surpriză neaşteptată. În loc să simt că mă detest singură, am fost inundată de un val de compasiune, întrucât am înţeles câtă durere aş mai fi experimentat dacă aş fi continuat să îmi ignor acel aspect. "Marianne Williamson"

CUPRINSUL CARTII:

Introducere

PARTEA I. Umbra. Deepak Chopra

PARTEA A II-A. Impacarea cu sine, cu ceilalti si cu lumea. Debbie Ford

PARTEA A III-A. Numai lumina poate alunga intunericul. Marianne Williamson

Testul efectului umbrei

Despre autori

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0136 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.