Coșul dvs este gol.
Ați uitat parola?
Nu aveți cont? Creați-l!

Enigme si jocuri matematice

Enigme si jocuri matematice
ISBN: 978-973-111-135-3
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 256
Format: 16x23
Categoria: Dezvaluiri
29,00 RON
Disponibilitate: in stoc

DESCRIERE

......''Enigme si jocuri matematice''


Istoria enigmelor si jocurilor matematice se suprapune peste istoria inceputurilor si dezvoltarii gandirii metodice a omului. Istoricul trebuie sa porneasca de la vremea cand omul a reusit pentru prima data sa‑si numere cele zece degete si a impartit un mar in doua parti aproximativ egale.

Fiecare puzzle demn de consideratie poate fi raportat la matematica si logica. Fiecare barbat, femeie si copil care incearca sa "deduca" raspunsul pentru cel mai simplu puzzle lucreaza (desi nu neaparat in mod constient) pe coordonate matematice.

Unele dintre puzzle‑uri prezente in cartea noastra, in special cele din categoria aritmeticii si algebrei, sunt foarte usoare. Totusi, unele dintre acele exemple ce par sa fie printre cele mai simple nu pot fi parcurse fara o minima analiza; din cand in cand se va descoperi ca exista o capcana mai mult sau mai putin subtila sau o cursa in care cititorul ar putea cadea.

............................


Este un bun exercitiu pentru cultivarea obisnuintei de fi foarte circumspect fata de formularile unui puzzle. Acesta ne invata exactitatea si precautia. Dar cateva dintre probleme sunt intr‑adevar grele si demne de atentia unui matematician avansat. Fara indoiala, cititorii vor face o selectie conform propriilor preferinte.

In multe dintre cazuri sunt date numai raspunsurile. Acest lucru il lasa pe incepator sa deduca metoda care conduce la rezolvare si salveaza spatiu ce ar parea o risipa din punctul de vedere al cititorului avansat. Pe de alta parte, in unele cazuri in mod clar interesante, am dat solutii destul de extinse si am tratat problemele la modul general.

Deseori se va observa ca explicatiile referitoare la o problema vor servi pentru elucidarea multor altora din carte; asa ca dificultatile cititorului vor disparea pe masura ce avanseaza. Acolo unde a fost posibil sa spun un lucru intr‑un mod ce poate fi "inteles de toata lumea", am preferat sa folosesc un limbaj simplu si sa atrag atentia si interesul unui public mai larg.


CUPRINSCUVANT INTRODUCTIV 6
PROBLEME DE ARITMETICA SI ALGEBRA 9
PUZZLE URI CU BANI 9
PUZZLE URI CU VARSTE SI RUDENII 25
PUZZLE URI CU CEASURI 33
PUZZLE URI CU DEPLASARI SI VITEZE 39
PUZZLE URI CU CIFRE 43
DIFERITE PROBLEME DE ALGEBRA SI ARITMETICA 54
PROBLEME DE GEOMETRIE 80
PUZZLE URI CU SECTIUNI 81
PUZZLE URI CU CRUCEA GRECEASCA 84
PUZZLE URI CU DIFERITE SECTIUNI 101
PUZZLE URI PETICITE 127
DIFERITE PUZZLE URI GEOMETRICE 133
PROBLEME CU LINII SI PUNCTE 151
SOLUTII 157


Autori: Henry Ernest Dudeney

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Dezvaluiri

Categorii

Edituri

Top

Parteneri

SC REALCONS SRL
www.carti-bune.ro

Promoţii

Promo

Regele care a refuzat sa moara - Anunnaki si cautarea nemuririi
Cartea pierduta a lui Enki
Created in 0.428 sec
loader
Caut in catalog...
loader