Eu am fost spioana care l-a iubit Fidel Castro

Eu am fost spioana care l-a iubit Fidel Castro
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 281
Format: 13x20
Preț: 27,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Eu am fost spioana care l-a iubit pe Fidel Castro - Marita Lorenz

 
... putine persoane pot spune, ca Ilona Marita Lorenz, ca au trait cele mai insemnate evenimente ale istoriei secolului XX. O viata ca-n filme: de la lagarele de concentrare ale nazistilor la Fidel Castro, la CIA si la asasinarea lui Kennedy. 
 
... volumul de fata ne prezinta povestea romantata a acestei femei, cu lumini si umbre, cu adevaruri spuse pe de-a intregul sau numai pe jumatate, lasandu-l pe cititor sa aleaga din spusele ei, punand alaturi elemente confirmate ale evenimentelor istorice, ce este autentic si ce este fictiune...
 
Din carte:
 
... războiul a izbucnit când eu aveam doar două săptămâni, pe 1 septembrie 1939. La începutul luptelor, papa a comandat nave de război şi vapoare care navigau prin Groenlanda şi frecventau staţiuni meteorologice, dar, în 1941, i s-a ordonat să se întoarcă fiindcă avea să fie numit comandant al navei Bremen, un vapor care avea să devină celebru pentru că a fost una dintre navele folosite în operaţiunea Seelowe, Leul de Mare, prin care Adolf Hitler dorea invadarea Angliei.
 
Nava trebuia să fie camuflată şi să ascundă în interior tunuri şi tancuri, care urmau să fie folosite pentru a pomi invazia, dar planul nu a fost niciodată dus la bun sfârşit.
 
Papa a primit, pe 16 martie, un apel urgent, prin care era anunţat că nava Bremen fusese cuprinsă de flăcări în portul Bremerhaven.  Versiunea oficială era că îi dăduse foc un mus de cincisprezece ani, nemulţumit şi care avea probleme cu proprietarii.
 
A fost condamnat la moarte şi executat, deşi adevărul era că serviciile secrete britanice reuşiseră să se infiltreze în Marina germană şi făcuseră ca nava să sară în aer, zădărnicind planurile Fuhrerului, care dăduse personal ordin ca tânărul să fie ucis, într-o încercare de a salva situaţia.
 
Mama a fost arestată la scurt timp după explozia navei Bremen; aceea a fost prima dintre multe dăţi în care s-a aflat în mâinele Gestapoului.
 
Au interogat-o ca persoană suspectă de a fi colaborat cu serviciile secrete britanice în ceea ce priveşte planificarea atacului, însă au trebuit să-i dea drumul fiindcă n-au putut să dovedească nimic.
 
In ciuda faptului că, atunci când i-au cercetat originile pentru a vedea dacă are sânge evreu, Gestapoul i-a găsit în schimb originile nobile şi chiar l-a felicitat pe papa că s-a căsătorit cu cineva de neam nobil, n-au încetat niciodată să o supravegheze; în plus, probabil că acest lucru l-a făcut suspect şi pe el. Cel puţin papa se temea de asta.
 
Fratele meu Joe îşi aminteşte că, odată, părinţii mei au avut acasă o discuţie aprinsă cu un amiral, care voia ca ei să se alăture unei reţele de opoziţie faţă de regimul nazist ce încolţea chiar în rândurile nemţilor, propunere pe care papa o refuza, încercând să explice riscurile pe care le presupunea infiltrarea cuiva căsătorit cu o americană într-o operaţiune ca aceea...
 
 
CUPRINS:
 
De la istoria oficială la adevăr 
 
1. Nu vorbi, nu gândi, nu respira 
 
2. Mica nemţoaică a lui Fidel
 
3. O misiune imposibilă: uciderea lui Castro 
 
4. Perez Jimenez, al doilea dictator al meu 
 
5. Dallas, noiembrie 1963
 
6. In siguranţă în sălbăticie 
 
7. Mafia girl şi spioană în New York 
 
8. Intoarcerea lui Fiorini, propriul meu Watergate 
 
9. Fii ai Cubei 
 
10. O poveste ca-n filme
 
Epilog: Ar trebui să fiu fericită
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0517 sec