Experienta nu este o conditie - Karl Haffner

Experienta nu este o conditie - Karl Haffner
Preț: 20,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2020
Pagini: 144
Format: 14x20

DESCRIERE

Experienta nu este o conditie - Karl Haffner

 
... creştinii [adesea] par insistenţi sau de-a dreptul ciudaţi > scria Yurik Strasyuk. Trist, dar adevărat, nu-i aşa? El continuă: „Adesea ne aşteptăm ca evanghelizarea să fie o acţiune puternică, emoţionantă şi grandioasă, care să facă obiectul unor articole de ziar, in loc de a cultiva o prietenie tăcută şi normală, care nu stârneşte aplauze.
 
Dorim să ne bazăm pe sisteme evanghdistice bine puse la punct, dar nu prea ne bazăm pe Isus. Altfel spus: de ce să ne concentrăm pe mii de convertiri, în loc să punem accentul pe o singură prietenie profundă? Observăm multe biserici care scad din punct de vedere numeric. Dacă fiecare creştin, o dată in viaţă, ar iubi doar un singur prieten aşa cum îl iubeşte Isus, bisericile s-ar dubla continuu”

„A-ţi împărtăşi credinţa” nu se face prin forţa argumentelor copleşitoare, ci prin a-ţi iubi prietenii după modelul lui Isus. Cum am putea face acest lucru intr-un mod cât mai potrivit? Să privim la Maestrul Insuşi.
 
Primele şase versete din loan 4 stabilesc cadrul pentru o întâmplare care pune în evidenţă un mijloc eficient de a-L mărturisi pe Isus. loan scria: „Domnul a aflat că fariseii au auzit că El face şi botează mai mulţi ucenici decât loan. însă Isus nu boteza El însuşi, ci ucenicii Lui” (loan 4: 1-2). Liderii religioşi erau deranjaţi de felul în care Isus îşi desfăşura misiunea. Care era această misiune? Să-i boteze pe oameni (chiar dacă textul precizează că de fapt ucenicii botezau) şi să-i înveţe stilul de viaţă al împărăţiei Sale.

„Atunci a părăsit Iudeea şi S-a întors în Galileea. Fiindcă trebuia să treacă prin Samaria...” (vers. 3-4). Nu treceţi cu vederea detaliul acesta: Mântuitorul „trebuia” să treacă prin Samaria. Dacă aţi fi un rabin din Iudeea şi aţi configura GPS-ul să vă conducă în Galileea, cu siguranţă nu v-ar duce prin Samaria. Pentru iudeii din lumea antică, Samaria trebuia ocolită cu orice chip, căci era „zonă interzisă!”

Ceva asemănător ni s-a întâmplat nouă, ca familie, anul trecut de Crăciun, când am organizat cu mare fast o vacanţă în Europa. Am închiriat o maşină şi am mers de la Praga până la Salzburg. Ar fi trebuit să fie patru ore de drum, care de fapt au devenit opt.
Şi aceasta s-a întâmplat pentru că GPS-ul nostru era setat să evite drumurile cu taxă (chiar dacă noi plătiserăm în avans taxele). Bineînţeles, la întoarcere am redus durata călătoriei la jumătate!
 
CUPRINS:
 
Prefaţă                             
Câţiva oameni pe care îi apreciez    
Provocări
1.    Vorbim doar pentru noi înşine?               
2.    Plutim în derivă?                
3.    De ce în biserica mea nu mai văd minuni?     
4.    Cum să dau mărturie fără să par ciudat? 
Portrete
5.    Evanghelistul: martorul expert                
6.    O istorie cu o balenă: martorul reticent            
7.    O istorie cu demoni: martorul personal
8.    Istoria unui voluntar: slujind ca martor        
Parabole
9.    Semănătorul şi sămânţa   
10.    Muştarul şi aluatul   
11.    Comoara şi mărgăritarul       
12.    Năvodul şi proprietarul   
    
Post-scriptum

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0374 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.