Fabrica de păpuși - Elizabeth Macneal

Fabrica de păpuși - Elizabeth Macneal
Preț: 38,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067106725
Editura:
Anul publicării: 2019

DESCRIERE

Fabrica de păpuși - Elizabeth Macneal
 
... Iris îşi simte pleoapele începând să coboare, ca şi cum de ele ar fi cusute greutăţi de plumb. Doamna Salter primeşte un client, vocea ei un zumzet melodios în prăvălie.

„Fiecare comandă este tratată cu cea mai delicată grijă... porţelan pur adus din fabricile din nord... suntem un fel de familie... într-adevăr, asemenea fete cinstite, deloc precum acele mahalagioaice cu bonetă şi gura mare de pe Cranbourne Alley... nişte neruşinate, cu toatele."

Iris îşi împlântă degetele în coapse ca să stea trează. In timp ce trupul îi alunecă uşor înainte, se întreabă dacă ar fi chiar atât de groaznic să aţipească puţin...

—    Fir-ar, Rosie, şopteşte ea, îndreptându-şi spinarea cu o tresărire si frecându-si braţul. Mă mir că ai nevoie de ace când ai asa coate.

—    Dacă te-ar fi văzut doamna Salter...

—    Nu mai suport, şopteşte Iris. Nu mai pot.
Rose nu spune nimic. îşi zgândăre coaja unei bube de pe mână.

—    Ce-ai face dacă am putea scăpa de-aici? Dacă n-ar mai trebui să...

—    Suntem norocoase, murmură Rose. Şi ce altceva poţi face? Să mă părăseşti aici, să devii o fleandură?
 
—    Fireşte că n-aş face asta, şuieră înapoi Iris. Mi-aş dori să pictez lucruri adevărate, nu porţelanurile astea la nesfârşit - ochi, şi buze, şi obraji şi... of.
Fără să-şi dea seama, şi-a încleştat pumnul. îl deschide acum, încearcă să se gândească la suferinţa pe care i-o provoacă surorii ei. Dar boala nu a fost vina lui Iris si totuşi este pedepsită pentru asta în fiecare zi, ţinută departe de orice urmă de afecţiune.

—    Nu pot să sufăr să trăiesc aici, în vizuina lui Madam Satan.

In partea cealaltă a prăvăliei, capul doamnei Salter se întoarce la fel de impresionant ca al unei bufniţe. Se încruntă. Rose tresare şi se împunge singură cu acul.

Usa se trânteşte în vânt. Iris se străduieşte să dibuiască prin ferestrele înnegrite de murdărie. Vede trăsuri trecând prin faţa prăvăliei şi-şi închipuie doamnele care stau înăuntru ca într-un cocon.

Işi muşcă buza, scutură puţină pudră albastră şi-şi înmoaie pensula încă o dată în sticluţa de apă...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0406 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.