Familii politice si familii culturale. Modernitate, antimodernitate, postmodernitate

Familii politice si familii culturale. Modernitate, antimodernitate, postmodernitate
Anul publicării: 2018
Pagini: 150
Preț: 18,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Familii politice si familii culturale. Modernitate, antimodernitate, postmodernitate (Alexandru Mamina)

 
... volumul acesta este asadar o sinteza, care incearca, pentru prima data dupa cunostinta noastra, sa puna intr-o relatie de afinitate conceptuala teoria politica si modelele culturale europene si americane din ultimele doua sute de ani, subsumandu-le unor categorii epistemice superioare delimitarii comune stanga – dreapta.
 
Ca atare, perspectiva este cuprinzatoare, concentrata pe esential, pe reprezentativ, ceea ce inseamna ca am lasat de o parte o serie de autori sau probleme si ne-am axat pe fenomene si tipologii.
 
Am identificat, cu alte cuvinte, caracteristicile generale, notiunile esentiale, fara sa mai insistam asupra tuturor continuturilor sau a motivatiilor conjuncturale din cadrul fiecarei orientari. Inevitabil anumite chestiuni le-am presupus cunoscute, fara a le mai detalia intr-o maniera didactica, motiv pentru care textul poate sa para la un moment dat foarte specializat. Este insa conditia necesara a unei astfel de priviri, singura in masura sa asigure cursivitatea expunerii.
Alexandru Mamina 

Cuprins:

Nota autorului
Introducere

"Texte” politice, subtexte culturale
Proiectul emancipator 
Avatarurile supradeterminarii
Discursul de constructiei

Bibliografie

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0622 sec