Fasii de rusine - Cristian Fulas

Fasii de rusine - Cristian Fulas
-20%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 240
Format: 13x20
Preț: 24,00 RON
30,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Fasii de rusine - Cristian Fulas

 
Fîşii de ruşine este o carte a dependenţei, dar e o reuşită mai ales în măsura în care îşi depăşeşte aceste contururi, fără a le şterge. Ceea ce o face specială este modul în care este asumată.
 
În această privinţă, miza acestui destin este una literară, nu factuală. Personajul se salvează, dacă o poate face, prin scris...
 
Din carte:
 
...în jurul nostru se strâng şi alţi colegi, discuţia se lărgeşte şi ne simţim cu toţii liberi, e atât de devreme, încât nimeni nu se poate gândi încă la griji şi necazuri.
 
Se beau cafele, fumul e gros şi se vorbeşte tare, atmosfera seamănă cu una de crâşmă, dar lipseşte alcoolul.
 
Probabil e uşor, într-o situaţie ca asta, să descoperi că te poţi simţi bine şi fără să bei, că viaţa se poate desfăşura şi altfel; Ramza, perspicace, îmi şopteşte că Trică face lucrurile intenţionat, că e rolul lui să detensioneze un pic situaţia în clinică.

Clopotul care anunţă masa rupe vraja uşoară a dimineţii şi gaşca se sparge, dar a fost un moment frumos într-o lume în general posacă.

Sunt aici de două săptămâni. Intre timp mi-am înlocuit telefonul şi am schimbat numărul, m-am îngrăşat vreo două kilograme şi mâinile au început să tremure mai puţin. Citesc mult şi mă odihnesc, dar senzaţia de oboseală persistă.
 
Am cearcăne şi acum şi dorm puţin, va trebui să mă ocup de asta. Am decis că nu îmi plac şedinţele de grup, sunt o tâmpenie masivă.

Prietenia cu colegii pare să se cimenteze, dar nu asta mă preocupă. După inventarul personal din primele zile am încercat să construiesc câte ceva în viaţa mea şi am dat greş cu totul.
 
imeni nu e dispus să mă ajute să îmi fac acte, am încercat să discut cu soră-mea despre asta şi a amânat lucrurile pe termen nedefinit. Nu am alte persoane la care să apelez, deci am amânat pentru moment.
 
Incă nu îmi dau seama, deşi ar trebui totuşi să ştiu câte ceva, ce voi face când plec de aici. Am deocamdată o concluzie neplăcută a lucrurilor: abstinenţa fără niciun plan de viitor şi fără susţinere e un fel de glumă proastă.
 
Devine uşor frustrant să îi ascult pe toţi cei din jur construind tot felul de forme...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0510 sec