Femeia minimarket
22,40 RON
28,00 RON (-20%)

Femeia minimarket

Femeia minimarket
-20%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 168
Format: 13x20
Preț: 22,40 RON
28,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Femeia minimarket - Sayaka Murata

 
... la treizeci şi şase de ani, Keiko Furukura are toate „atuurile” tipice ale unei femei-paria în societatea japoneză: lucrează de optsprezece ani cu jumătate de normă într-un minimarket, într-o suburbie a capitalei nipone, este necăsătorită, nu a avut niciodată un iubit şi nu se poate lăuda cu nici o experienţă sexuală.
 
Metamorfozată din cauza rutinei zilnice într-un amalgam incontrolabil de ticuri verbale, gesturi mecanice, blazare şi oboseală cronică, Keiko ajunge să facă faţă din ce în ce mai greu presiunilor familiei şi prietenilor de a-şi asuma un mariaj şi un contract cu normă întreagă la o companie de top, alegeri ce i-ar garanta statutul de „femeie normală şi decentă”...
 
Fragmente:
 
... Doamna Izumi îl aproba din cap, dar apoi interveni şi ea.
 
— Ei, mai sunt şi excepţii, cum ar fi, de exemplu, domnişoara Furukura! Are o situaţie mai specială în familie, e de-înţeles!
 
— A, da! Evident! Domnişoara Furukura pur şi simplu n-are de ales! Ca să nu mai spunem că bărbaţii şi femeile nu sunt la fel!, reacţiona rapid şeful nostru înainte să apuc să deschid şi eu gura.
 
Păi, ce? Putem noi să o comparăm pe domnişoara Furukura cu Shiraha? Un trântor! Nu-i bun la nimic! Un ratat! O dată, când era la casa de marcat, în loc să muncească, pierdea timpul jucându-se pe telefonul mobil!
 
— Da! Da! Aşa e! L-am văzut şi eu! spuse doamna Izumi.
 
— Cum? Se joacă pe telefon în timpul programului!? am întrebat consternată.
 
E o regulă de bază pentru angajaţii minimarketului să nu aibă telefonul mobil asupra lor când sunt în tură. Pur şi simplu nu înţelegeam de ce a încălcat o regulă atât de simplă!
 
— Doar ştiţi că verific înregistrările de pe camera de supraveghere ca să văd ce se întâmplă cât nu sunt în magazin, spuse şeful nostru. Eram curios să văd ce face, mai ales că abia s-a angajat.
 
Aparent nu-i nimic suspect în comportamentul lui, dar în realitate e foarte neglijent la locul de muncă! Am dreptate?
 
— Imi cer scuze, nu am observat...
 
— A, nu! Nu trebuie să-ţi ceri scuze, domnişoară Furukura! Trebuie să recunosc că în ultimul timp îţi dai şi mai mult silinţa în relaţia cu clienţii!
 
De fiecare dată când mă uit pe înregistrările camerei de supraveghere, sunt de-a dreptul impresionat! Eşti nemaipomenită! Nu-ţi iei zile libere, şi în timpul programului nu pierzi timpul aiurea! Faci o treabă excelentă!
 
Şeful nostru cu numărul opt îmi urmărea fiecare mişcare şi ştia prea bine că sunt întru totul devotată minimarketului, că-l venerez cu o credinţă de neclintit.
 
— Vă mulţumesc pentru apreciere! am spus aplecând uşor capul.
 
Exact în acel moment uşile automate s-au deschis: Shiraha intră în magazin.
 
— Ăăăă... bună dimineaţa, ne salută cu glas stins, abia perceptibil.
 
Pentru că era costeliv din cale-afară, ca să nu-i cadă pantalonii, îi prinsese cu nişte bretele ce se vedeau pe sub cămaşa albă, transparentă, ce stătea pe el ca pe gard...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

31,50 RON
35,00 RON (-10%)
32,00 RON
40,00 RON (-20%)
32,24 RON
34,30 RON (-6,01%)
31,92 RON
39,90 RON (-20%)
24,00 RON
30,00 RON (-20%)
36,00 RON
45,00 RON (-20%)
Created in 0.0841 sec