Fetita din trenul orfanilor

Fetita din trenul orfanilor
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 232
Format: 13x20
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Fetita din trenul orfanilor - Christina Baker Kline

 

Editia pentru tineri a romanului Trenul orfanilor

Dupa ce si-a pierdut tatal intr-un accident de masina, Molly s-a instrainat de mama ei, a locuit cu mai multe familii adoptive si este nefericita.


Acum trebuie s-o ajute pe batrana Vivian sa-si faca ordine in podul casei, ca pedeapsa pentru furtul unei carti de la biblioteca.

In timp ce sorteaza lucruri vechi, Vivian ii povesteste lui Molly despre viata ei.

Cum a ajuns din Irlanda in Statele Unite cu un vapor, in cautarea unei vieti mai bune.

Cum a ramas a nimanui si a ajuns sa traverseze America in trenul orfanilor, dorindu-si o familie adoptiva.


Si cum a reusit sa treaca peste toate obstacolele cu speranta, credinta si tenacitate.

 

Din carte:

 

... Niamh avea şapte ani când familia ei s-a îmbarcat pe vaporul numit Agnes Pauline, cu destinaţia Ellis Island. Cum stătea pe puntea inferioară, în faţa cabinelor întunecoase şi înghesuite, uitându-se la apa uleioasă brăzdată de vapor, simţea cum se înviorează, animată de speranţă.
 
Din satul lor din comitatul Kinvara plecau mereu oameni către America. în Irlanda, cartofii putrezeau pe câmp şi copiii plângeau de foame.
 
Mulţi tineri din satul lor plecau să lupte contra britanicilor. Unii se întorceau răniţi sau cumplit de tăcuţi. Alţii nu se mai întorceau.
 
Se auzea că în America portocalele erau cât cartofii, lanurile de grâne se unduiau sub cerul însorit, casele aveau apă curentaşi chiar electricitate.
 
Niamh nu ştia dacă toate! astea erau adevărate, dar spera că, odată ajunşi acoilo, vor găsi măcar o viaţă mai bună.
 
Au găsit în schimb străzile murdare din sudul Manhattanului, o slujbă ca spălător de vase într-o cârciumă pentru tatăl ei şi un mic apartament pe strada Elizabeth, cu zece dolari pe lună.
 
Acesta avea un dormitor pe care Niamh îl împărţea cu fraţii şi sora ei, un altul şi mai mic pentru părinţi, o bucătărie şi un salonaş.
 
Intr-adevăr, aveau o lumină electrică chioară, pe care Niamh o aprindea trăgând de un lanţ, şi o chiuvetă mică, pătată, unde curgea apă la robinet. Pe hol era o toaletă pe care o împărţeau cu vecinii de la parter, un cuplu de nemţi în vârstă, pe nume Sehatzman.
 
Salariul pe care tatăl ei îl primea de la cârciumă abia le ajungea pentru mâncare, iar mama ei părea apatică mai tot timpul. Şi era greu să se obişnuiască cu puzderia de oameni care vorbeau diferite limbi.
 
Sigur, pe strada Elizabeth erau mai mulţi oameni decât în tot satul lor din Irlanda. Unii dintre ei se strâmbau şi scuipau dezgustaţi de îndată ce Niamh deschidea gura şi o auzeau vorbind irlandeza.
 
Cu toate astea, ea era plină de speranţă. Aveau şansa unui nou început...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

31,50 RON
35,00 RON (-10%)
32,00 RON
40,00 RON (-20%)
32,24 RON
34,30 RON (-6,01%)
31,92 RON
39,90 RON (-20%)
24,00 RON
30,00 RON (-20%)
36,00 RON
45,00 RON (-20%)
Created in 0.0587 sec