Flori din trecut. Regine si printese regale ale Romaniei

Flori din trecut. Regine si printese regale ale Romaniei
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 152
Format: 17x24
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Flori din trecut. Regine si printese regale ale Romaniei - Lelia Zamani 

 
... in 1902, Regina l-a cunoscut la Londra pe aristocratul american Waldorf Astor, de care s-a îndrăgostit nebunește, suferind apoi profund când acesta nu i-a mai răspuns la scrisori și s-a căsătorit.
 
Regina prețuia sentimentele prințului Barbu Știrbey, dar, în momentul în care l-a cunoscut pe colonelul canadian Joe Boyle, acesta a devenit una dintre marile sale pasiuni. Joe Boyle venise în România la sfârșitul anului 1917, în numele Crucii Roșii din Canada.
 
De fapt, lucra pentru serviciile secrete britanice. Decorat de către Regele Ferdinand pentru salvarea a 130 de români ce fuseseră luați prizonieri de bolșevici la Odessa, o cunoaște și pe Regină, care a rămas fascinată de puternicul și curajosul canadian.
 
Relația lor a fost una specială și chiar interesantă, deoarece nu numai Regina a fost atrasă de personalitatea lui Joe Boyle, ci și Regele, precum și copiii lor, care îi spuneau „unchiul Joe”. Canadianul a devenit un apropiat al familiei regale.
 
Mai mult, Boyle a însoțit-o pe Regină la Paris și Londra. Treptat, această apropiere a început să incomodeze. Colonelul Boyle, considerat la început un erou, s-a trezit atacat în presă, considerându-se că are o prea mare influență asupra familiei regale.
 
Guvernul României a exercitat și el presiuni asupra Regelui și a Reginei, așa încât Regina s-a văzut nevoită să îi ceară lui Boyle, în 1921, să plece, asigurându-l că o face spre binele lui. În urma unei congestii cerebrale, la 14 aprilie 1922, colonelul Joe Boyle moare.
 
Vestea a mâhnit-o profund pe Maria. Despre el și despre legătura dintre ei, Regina a scris că „a fost o înțelegere specială între noi, ceva adânc, adevărat, puternic, pot spune sfânt, bazat pe o desăvârșită încredere, credință și respect.
 
A fost ceva curat între noi amândoi, simplu și fără păcat, lăsând impresia că a fost mâna destinului să ne întâlnim”. În această perioadă în care viața familiei regale s-a împletit cu cea a colonelului Boyle, între Prințul Barbu Știrbey și Regină lucrurile nu au mai fost ca la început; cu toate acestea, o statornică și profundă prietenie i-a legat până la moarte.
 
Nici Regele Ferdinand nu a fost un soț fidel, având și el o serie de aventuri sentimentale. Dar, departe ca aceste infidelități să-i despartă, între ei, după atâția ani de căsnicie, s-a instalat „o toleranță amiabilă și un devotament sincer al unuia față de celălalt”.
 
I-a unit grija pentru țară și familie, prietenia lor devenind tandră și stabilă. Conviețuirea lor în îngăduință a reprezentat în timp un factor de stabilitate pentru viitorul dinastiei și al României în general...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0638 sec