Forma ruinelor - Juan Gabriel Vasquez

Forma ruinelor - Juan Gabriel Vasquez
-20%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 496
Format: 13x20
Preț: 40,00 RON
50,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Forma ruinelor - Juan Gabriel Vasquez

 
... in 2014, un bărbat este arestat în Bogotá pentru că a încercat să fure din vitrină costumul găurit de gloanţe al lui Jorge Eliécer Gaitán, unul dintre cei mai charismatici politicieni din istoria Columbiei, asasinat în plină glorie, în timpul campaniei prezidenţiale din 1948.
 
Juan Gabriel Vásquez, devenit narator şi mai tîrziu investigator, povesteşte cum a ajuns să-l cunoască pe acest bărbat, Carlos Carballo, şi să fie atras încetul cu încetul în obsesia lui pentru trecutul violent al ţării şi în universul tenebros al teoriilor conspiraţioniste...
 
Din carte:
 
... i-am zis şi despre scrisoarea falsificată şi despre propunerea de a scrie o carte. „Sigur era falsificată?“, m-a întrebat Benavides. „Cât se poate de sigur'", i-am răspuns.
 
M-am uitat la o pereche de bătrâni care se aşezaseră în capătul cantinei, în zona cu scaune tapiţate, dar nu pentru că mi-ar fi atras atenţia prin ceva, ci ca să nu mă uit în ochii lui Benavides când i-am zis că trebuie să-i mărturisesc ceva şi imediat, fără să-i las timp să mă întrebe despre ce e vorba, i-am explicat cum ajunsesem să-i spun lui Carballo că vertebra lui Gaitân exista şi să-i dezvălui unde se afla.
 
„N-am vrut“, am zis prosteşte. „Mi-a scăpat."
 
Am văzut pe faţa lui ceva ce nu mai văzusem până atunci, un chip nou ieşind din adâncul său. S-au scurs câteva secunde infinit de lungi - patru, cinci, poate şase. Apoi Benavides a ieşit din muţenia lui folosindu-se de unul dintre cele mai scurte cuvinte posibile.
 
„Hm“, a zis.
 
„îmi pare rău“, m-am scuzat din nou.
 
„Mda."
 
„Ştiu că nu voiaţi asta."
 
„Mda", a zis Benavides. Apoi a adăugat: „Bănuiam. Practic îmi confirmaţi bănuielile". S-a uitat la farfuria mea, la felul în care erau aşezate tacâmurile mele în farfurie. „Aţi terminat de mâncat?", m-a întrebat. „Vreţi un desert, o cafea?"
 
„Nimic, mulţumesc."
 
„Chiar nu? Nici eu."
 
S-a sculat şi a ridicat tava îndoindu-şi uşor genunchii, nu trunchiul. A pornit spre locul unde se lăsau tăvile folosite. M-am ridicat şi l-am urmat.
 
„Iertaţi-mă, Francisco, iertaţi-mă pentru neatenţia mea", i-am zis. „Ştiu că aţi fi vrut să păstrez secretul. Dar când discutam cu Carballo, m-a luat valul şi am sfârşit prin a-i spune, aproape că i-am aruncat în faţă vorbele.
 
Vă rog să mă înţelegeţi, era singurul mod de-a scăpa de el. Da, am făcut o tâmpenie. O prostie. Dar, până la urmă, nu e sfârşitul lumii, nu?"
 
Şi-a aranjat halatul alb, s-a uitat la mine...
 
 
CUPRINS:
 
I. Bărbatul care vorbea despre zile nefaste
 
II. Relicvele morţilor iluştri 
 
III. Un animal rănit 
 
IV. Tu cu ce te mândreşti? 
 
V. Rana cea mare
 
VI. Investigaţia
 
VII. Cine sunt ei? 
 
VIII. Procesul
 
IX. Forma ruinelor 
 
Nota autorului 
Mulţumiri

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

23,96 RON
29,95 RON (-20%)
Created in 0.0632 sec