Formula. Legile universale ale succesului

Formula. Legile universale ale succesului
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-400-769-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 336
Format: 13x20

Scrie o recenzie!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Formula. Legile universale ale succesului - Albert-Laszlo Barabasi

 
... pentru scopul acestei cărţi vom defini succesul în sensul următor: succesul este recompensa pe care o câştigăm din partea comunităţilor cărora le aparţinem. In cazul lui Einstein — „Omul secolului", potrivit revistei Time —, recompensa e celebritatea.
 
Dar ea poate fi recunoaşterea, dacă eşti un colaborator, vizibilitatea, dacă eşti un brand, renumele, dacă eşti artist, vânzările de albume sau bilete, dacă eşti muzician, veniturile, dacă activezi în afaceri sau vânzări, câştigurile, dacă eşti bancher, publicul, dacă eşti dramaturg, citările, dacă eşti om de ştiinţă, reclamele, dacă eşti sportiv şi impactul, dacă speri să contezi în orice domeniu ţi-ai alege. Toate aceste măsuri ale succesului au un lucru în comun: sunt externe, nu interne; colective, nu individuale.

Asta nu înseamnă că noi nu putem resimţi succesul ca pe ceva profund individual. Sentimentul de creştere personală, satisfacţia şi adâncimea experienţei sunt puternice şi semnificative. Cadrul nostru conceptual pentru succes nu exclude astfel de măsurători, iar acestea nu ar trebui văzute ca excluzându-se reciproc cu succesul aşa cum îl definesc eu.
 
Adesea merg mână în mână, satisfacţia noastră crescând odată cu impactul pe care îl avem. Dar, ca om de ştiinţă, eu nu pot să măsor împlinirea individuală, aşa cum nu pot nici să atribui o cifră fericirii.
 
Definiţiile private ale succesului sunt unice pentru fiecare dintre noi, fiind astfel irelevante pentru modalitatea noastră de a aborda cantităţile mari de date. Un perfecţionist ar putea să perceapă până şi o performanţă mult lăudată drept eşec şi să susţină că adevăratul succes vine doar când el se simte sincer satisfăcut de munca lui.
 
Şi nu s-ar înşela, la fel ca cel care termină un roman nepublicabil, dar îl consideră un succes pentru că prin terminarea lui şi-a atins un obiectiv personal. Aceste triumfuri sunt esenţiale pentru cine suntem noi şi pentru motivul pentru care ne dăm jos din pat dimineaţa. Şi viaţa mea e plină de obiective personale — să fiu un tată bun, un mentor perspicace şi un vorbitor abil, superior tuturor celorlalţi.
 
Mi-ar plăcea foarte mult să găsesc o modalitate de a explora succesul prin această lentilă mult mai personală. Din nefericire, n-am găsit o modalitate de a face asta, dat fiind că ţelurile individuale se încăpăţânează să rămână inaccesibile metodelor noastre de cercetare. Până acum, ele s-au dovedit a fi nemăsurabile...
 
CUPRINS:
 

Introducere. Succesul nu se referă la tine. Se referă la noi 

1.    Baronul Roşu si asul uitat  
Prima lege. Performanţa determină succesul, dar, când
performanţa nu poate fi măsurată, succesul e determinat de reţele
2.    Marile şlemuri şi diplomele universitare 
3.    Pisoarul de    două milioane de dolari  
Legea a doua. Performanţa este limitată, dar succesul este nelimitat 
4.    Cât valorează    o sticlă    de vin? 
5.    Supervedetele şi legile puterii 
Legea a treia. Succesul anterior x aptitudinea = succesul viitor 
6.    Pisoi care explodează şi păpuşi din cârpe
7.    Urechea ascultătorului  
Legea a patra. Deşi succesul unei echipe necesită diversitate şi echilibru,
meritul pentru realizările grupului îi va fi atribuit unui singur individ 
8.    Oarecum convenţional, oarecum inovator, oarecum albastru  
9. Algoritmul care l-a găsit pe omul de ştiinţa ignorat Legea a cincea.
Dacă persişti, succesul poate să apară oricând
10. Eroarea lui Einstein  

Concluzie
Mulţumiri  

Note    
Index 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0374 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.