Frida - Hayden Herrera

Frida - Hayden Herrera
-6%
Preț: 50,76 RON
54,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067107074
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 640
Format: 14x20

DESCRIERE

Frida - Hayden Herrera

 
... povestea Fridei Kahlo începe și se încheie în același loc. Văzută de la exterior, casa de la intersecţia străzilor Londres și Allende seamănă cu orice altă casă din Coyoacán, o veche zonă rezidențială aflată la periferia sud-vestică a capitalei Ciudad de México.
 
Casa fără etaj, tencuită cu stuc și cu pereți de un albastru aprins, animată de ferestrele înalte, cu geamuri casetate şi obloane verzi, şi de umbra tremurătoare a copacilor, are scris deasupra porţii „Museo Frida Kahlo".
 
Înăuntru se află unul dintre cele mai interesante locuri din Mexic - casa unei femei, cu toate picturile și lucrurile care i-au aparţinut, transformată în muzeu.

Intrarea este străjuită de două statui uriașe din papier mâché, de aproape șase metri înălţime, care îl înfăţişează pe Iuda şi care par să gesticuleze ca și cum ar sta de vorbă una cu alta.
 
După ce treci de ele, ajungi într-o grădină cu plante tropicale, fântâni și o mică piramidă decorată cu idoli precolumbieni.

Interiorul casei dă senzația că foştii locatari sunt încă prezenți, obiectele și picturile expuse fiind cumva însufleţite. Paleta și pensulele Fridei Kahlo sunt aşezate pe masa de lucru, de parcă abia le-ar fi lăsat din mână.
 
Lângă patul lui Diego Rivera se văd pălăria Stetson, salopeta de lucru și uriaşii săi bocanci de miner. În camera mare de pe colţ, cu ferestrele dând spre străzile Londres şi Allende, se află un dulap cu uși..

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0344 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.