Fructe si legume cu proprietati antiinflamatoare

Fructe si legume cu proprietati antiinflamatoare
-10%
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 128
Format: 13x20
Preț: 11,70 RON
13,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Fructe si legume cu proprietati antiinflamatoare. Retete de preparare - Beverly Lynn Bennett

 
Alimente, nutrienţi şi suplimente antiinflamatorii

In această carte veţi găsi multe reţete delicioase, uşor de preparat, care vă vor ajuta să maximizaţi beneficiile alimentaţiei de luptă împotriva inflamaţiei. Nucile şi seminţele bogate In acizi graşi omega-3 asigură protecţia cea mai consistentă, dar există şi o mare varietate de fructe şi legume care contribuie în mare măsură cu nutrienţi de sprijin. Informaţiile care urmează vor evidenţia aceste alimente şi vor explica cum ţin ele în frâu inflamaţia.

SEMINŢE, NUCI ŞI ULEIURI ANTIINFLAMATORII
Multe seminţe şi nud sunt antiinflamatorii, fie pentru că sunt în mod deosebit bogate în omega-3, fie pentru că conţin cantităţi substanţiale de alţi nutrienţi care s-a dovedit că diminuează inflamaţia.
în regatul plantelor, seminţele de chia şi seminţele de in conţin printre cele mai mari cantităţi de acizi graşi omega-3, cu peste 7 grame intr-o linguriţă de seminţe de in şi 5 grame în două linguri de seminţe de dna. Uleiul din seminţe de cânepă conţine aproape 3 grame pe lingură. Pe lângă că conţin mai mult de 2 grame în 28 grame, nucile conţin şi fitonutrienţi, ca juglona şi tellimagrandina (un tanin), care este posibil să combată cancerele de sân şi de prostată şi să lupte împotriva inflamaţiei în general.
Un studiu spaniol a arătat că migdalele reduc proteina C-reactivă (CRP) şi alţi markeri ai inflamaţiei. Caju-ul este bogat în cupru şi magneziu, care ajută la controlul radicalilor liberi şi previne pierderile de materie osoasă, mai ales la oamenii cu artrită reumatoidă. Cocosul (care poate fi inclus fie în categoria fructelor, fie în cea a nucilor)  conţine acizi graşi cu lanţ mediu care luptă cu viruşii şi reduc inflamaţia...
 
DIN CUPRINS:
 
CAPITOLUL 1    Definirea inflamaţiei    
CAPITOLUL 2    Ce este inflamaţia cronică?  
CAPITOLUL 3    Cum luptăm împotriva inflamaţiei cronice
CAPITOLUL 4    Alimentaţia, nutrienţii şi suplimentele antiinflamatoare  
CAPITOLUL 5    Băuturi şi mic-dejunuri       
CAPITOLUL 6    Mâncăruri fermentate, sosuri şi paste pentru sandviciuri   
CAPITOLUL 7    Salate de varză şi alte salate    
CAPITOLUL 8    Supe şi stufaturi   
CAPITOLUL 9    Garnituri        
CAPITOLUL 10    Feluri principale  
CAPITOLUL 11    Dulciuri

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Remedii - Terapii complementare

Created in 0.0491 sec