Gânduri neastâmpărate. Iscodiri, deslușiri și temeri care ne privesc - Ovidiu Barsan

Gânduri neastâmpărate. Iscodiri, deslușiri și temeri care ne privesc - Ovidiu Barsan
Preț: 24,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 184
Format: 13x20
Categoria: Crestinism

DESCRIERE

... unii dintre noi încercăm, uneori cu mari eforturi, să înțelegem câte ceva din mirajul Creștinismului. Alții, violentați sau agresați de-a dreptul de hedonismul mundan, nu mai au suficientă luciditate de a crede cel puțin în forța de reper existențial al acestuia.
 
Dar nu este problema mea să-i judec în vreun fel sau altul. Probabil fiecare deține un argument justificativ atitudinal. Ceea ce mă preocupă însă aici este o succintă investigare a unei problematici care se conturează, deloc novator, dar cu siguranță imperceptibil și, în consecință, implacabil în rândul oamenilor.
 
Este vorba de punerea în scenă a gradului de prospețime a Creștinismului. Adică, în ce măsură mai poate astăzi să ne seducă binefăcător religia creștină, acuzată, pe alocuri, de conservatorism furibund, tradiționalism retrograd sau antiprogresism, mai ales în variantă ortodoxă?
 
Cu alte cuvinte, cu ce ne mai poate surprinde, anima sau exalta programul de viață descoperit lumii de către Hristos-Dumnezeu? Dacă felul de a trăi al creștinilor de azi poate fi îmbunătățit înspre o fidelizare a acestora cu principiile de viață hristice...
 
DIN CUPRINS:
 
Dreapta credință și sfidarea mediocrității
„Promoțiile” Creștinismului
„…și a fost seară și a fost dimineață…” în Templul cunoașterii
„Veșnicii” expirate
Amnezii cotidiene
Aristocrația suferinței
Bicicleta lui Dumnezeu sau „Adevărul ca poveste”
Complice al lui Dumnezeu
„Creștinism” epidermic
Cu cine ține Dumnezeu? Invitație la un dialog interior
Dispreț predilect
Dumnezeu, Pustnicul din lumea deșertăciunilor
Dumnezeul cotidian
Faima valorilor
Febrilitatea amărăciunii
Fenomenologia bunătății
Furia esențialului
 
... ... ... ...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0285 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.