Geniul criminal din spatele Silk Road

Geniul criminal din spatele Silk Road
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 496
Format: 14x21
Categoria: Diverse
Preț: 55,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Geniul criminal din spatele Silk Road. Legendara vânătoare a creatorului celui mai mare imperiu al drogurilor de pe Dark Web - Nick Bilton

 
În 2011, Ross Ulbricht, un programator de 26 de ani, a inaugurat piața liberă absolută Silk Road, un site clandestin din Dark Web, unde oricine putea să tranzacționeze orice – droguri, programe de hacking, otrăvuri, pașapoarte și bani falși, – la adăpost de ochiul ager al autorităților. În cei doi ani în care guvernul american l-a vânat pe proprietarul său misterios, Silk Road a crescut rapid, transformându-se într-o afacere de 1, 2 miliarde de dolari. 

Ross și-a asumat noul rol de „lord al drogurilor” și a recurs la măsuri de protecție drastice – inclusiv la comandarea asasinării a unui fost angajat. În vreme ce Ross plănuia să dispară pentru totdeauna, agenții federali acționau contratimp ca să prindă un individ despre care nici măcar nu erau siguri că exista, căutând acul în carul cu fân al întregului internet...
 
Fragmente:
 
... fiecărui agent începător din Departamentul de Securitate Internă i se aloca o „dădacă” - un ofiţer preparator - în primul an de activitate. Era vorba despre un agent cu mai multă experienţă, care ştia cum merg lucrurile, care se asigura că nu intri în belele prea mari şi care adesea te făcea să te simţi de tot rahatul.
 
Jared trebuia să îşi sune bona în fiecare dimineaţă şi să îi spună ce plănuia să facă în acea zi. Singura diferenţă faţă de grădiniţă era că acum avea la el un pistol.
 
Deloc surprinzător, ofiţerului preparator al lui Jared nu i s-a părut deloc importantă o singură pastilă şi a trecut o săptămână până când măcar să accepte să meargă cu mai tânărul său coleg pentru o discuţie la faţa locului - să bată la uşa celui care se presupunea a fi destinatarul şi, prefe- rabil, să şi vorbească cu acea persoană.
 
In acea zi, Jared conducea modelul Crown Victoria pe care îl primise de la guvern prin zona de nord a oraşului 
Chicago, iar micul cub Rubik pe care-l purta ca breloc pendula înainte şi înapoi.
 
La radio asculta ştiri din domeniul sportiv: echipele Cubs şi White Sox fuseseră eliminate din lupta pentru titlu, dar cei de la Bears se pregăteau pentru un meci cu Lions. în timp ce asculta acestea, a intrat pe West Newport Avenue, un şir lung de clădiri cu două niveluri.
 
Jared cunoştea bine acest cartier al clasei muncitoare. în copilărie urmărise meciuri de baseball la Wrigley Field, aflat în apropiere. Dar acum era Hipsterville, plin de cafenele pretenţioase, restaurante şic şi în care, aşa cum descoperea în acel moment, oamenii primeau acasă droguri, prin poştă, din Olanda.
 
Era pe deplin conştient cât de ridicol părea în ochii agentului experimentat care îl însoţea. Se aflau într-una dintre cele mai sigure zone ale oraşului pentru a lua pe cineva la întrebări din cauza unei singure pilule de ecstasy.
 
Dar lui Jared nu îi păsa de ce credea supervizorul lui; avea o bănuială că era vorba despre mai mult decât o pastiluţă. Doar că nu ştia - încă - despre ce era vorba.
 
A găsit adresa şi a oprit, cu supraveghetorul chiar în spatele lui. Au urcat scările şi Jared a bătut la uşa apartamentului cu numărul unu. Să baţi la uşă era partea uşoară. Să faci pe cineva să vorbească urma să fie o provocare complet diferită. Destinatarul plicului putea să nege cu uşurinţă că ar fi fost pentru el pachetul. Atunci totul s-ar fi terminat.
 
După 20 de secunde, uşa s-a deschis şi dinăuntru s-a ivit un tânăr slăbuţ îmbrăcat în blugi şi tricou. Jared i-a arătat legitimaţia, s-a prezentat ca agent al Departamentului de Securitate Internă şi a întrebat dacă David, bărbatul al  cărui nume era tipărit pe plicul alb, se afla acasă.
 
— E la serviciu momentan, a răspuns tânărul, deschizând uşa mai larg. Dar eu sunt colegul lui de cameră.
 
— Putem să intrăm? a întrebat Jared. Am vrea doar să vă punem câteva întrebări.
 
Colegul de cameră a fost de acord şi s-a dat la o parte, lâsându-i să intre, apoi s-au îndreptat spre bucătărie. Jared s-a aşezat, apoi a scos un pix şi un carneţel:
 
— Colegul tău primeşte multe pachete prin poştă? l-a întrebat el.
 
— Mda, din când în când.
 
— Ei bine, a spus Jared privindu-l pe agentul preparator, care stătea tăcut în colţ şi cu braţele încrucişate. Am găsit acest pachet care îi era adresat şi înăuntru se aflau nişte droguri.
 
— Mda, ştiu despre asta, a răspuns cu nonşalanţă colegul de cameră.
 
Jared a fost uluit cât de relaxat recunoscuse tânărul că primea droguri prin poştă, dar a continuat interogatoriul, întrebând de unde primea acele droguri...
 
 
CUPRINS:
 
nota autorului 
personaje 
 
partea întâi
 
pilula roz 
 
cu cinci ani mai devreme
 
ross ulbricht
julia vie 
dezbaterea
khat-ul lui jared
focul de tabără
silk road
ross, fermierul 
lansarea lui silk road 
ce urcă trebuie să şi coboare
articolul din gawker 
am pe spate o ţintă 
julia îi spune ericăi 
ce-ai fâcut?
jared şi al lui flamingo de 50 de tone 
din austin în australia 
 
partea a doua
 
ziua de mâine a lui carl force 
variety jones şi şarpele
jared începe să cumpere ordine
dread pirate roberts
 
............ 
 
Vezi si alte carti din domeniul: Diverse

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0635 sec