Geografia fericirii. In cautarea celor mai fericite locuri din lume

Geografia fericirii. In cautarea celor mai fericite locuri din lume
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 312
Format: 16x23
Preț: 39,90 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Geografia fericirii. In cautarea celor mai fericite locuri din lume (Eric Weiner)

 
... mulţi autori au încercat de-a lungul timpului să descrie ce este FERICIREA; câţiva ne-au arătat unde se află aceasta, ce putem învăţa de la oamenii care aparţin unor culturi diferite şi felul cum expatrierea îţi poate schimba starea de spirit.
 
In Geografia fericirii, Eric Weiner, nefericit autodeclarat şi corespondent extern al postului de radio american National Public Radio, călătoreşte în câteva dintre cele mai fericite locuri din lume...
 
Din carte:
 
... sunt cazat la Hotelul Four Seasons. Dacă eşti serios în cercetarea privind legătura dintre bani şi fericire, trebuie să fii consecvent.
 
Intru în holul hotelului, care are dimensiunile şi grandoarea unei catedrale sau, mai bine zis, ale unei moschei. Fac doar câţiva paşi şi sunt acostat de o mică armată de portari impecabil îmbrăcaţi In uniforme de culoarea untului.
 
Sunt greţos de politicoşi şi mă escortează până la recepţie, de parcă ar conduce o mireasă la altar.
 
Sunt întâmpinat cu acelaşi exces de zel chiar şi la toaletă, unde mi se deschide robinetul de apă şi mi se oferă un prosop. Apoi mi se mulţumeşte. Pentru ce? Pentru că am urinat? Nu a fost nicio greutate, zău aşa. Fac asta tot timpul.
 
Mă îndrept către barul hotelului, care se numeşte, ingenios, Bar. Sunt luat în primire de un chelner - indonezian, presupun, dar nu sunt sigur - ale cărui mişcări sunt un model de eficienţă şi de graţie. Nimic nu se iroseşte.
 
Comand un scotch şi o supă gazpacho. Câteva minute mai târziu, chelnerul îmi aduce trei cupe de cristal, dispuse pe trei etaje, precum tortul miresei.
 
Tocmai mă pregătesc să-i spun că a greşit comanda, când îmi dau seama că, stai o clipă, asta este supa mea.
 
In timp ce îmi mănânc - nu, îmi beau - supa, meditez la natura fericirii. Noi identificăm fericirea cu confortul, dar există într-adevăr vreo legătură între ele?
 
Există oare un punct în care confortul excesiv nu face decât să ne dilueze satisfacţia? Mai prozaic spus, este oare posibil ca un hotel să fie preafluxos? Şi este nepoliticos să-ţi sorbi zgomotos supa printr-un pai?
 
Totuşi marea întrebare este: Ce se întâmplă cu sufletul unei persoane atunci când ea se răsfaţă cu cantităţi enorme, obscene - cu adevărat obscene - de lux?
 
Nu cunoşteam răspunsul la această întrebare, însă cârdul meu American Express şi cu mine eram hotărâţi să aflăm asta...
 
 
CUPRINS:
 
introducere
 
Capitolul 1
Olanda. Fericirea este un număr
 
Capitolul 2
Elveţia. Fericirea este plictiseală
 
Capitolul 3
Bhutan. Fericirea este o politică
 
Capitolul 4
Qatar. Fericirea este un bilet de loterie câştigător 
 
Capitolul 5
Islanda. Fericirea este eşecul
 
Capitolul 6
Republica Moldova. Fericirea este în altă parte
 
Capitolul 7
Thailanda. Fericirea înseamnă să nu gândeşti
 
............
 
Vezi si alte carti din domeniul: Jurnale si memorii

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0441 sec