Ghidul culegătorului de ciuperci. 555 de specii - Locsmandi Csaba

Ghidul culegătorului de ciuperci. 555 de specii - Locsmandi Csaba
-10%
Preț: 53,91 RON
59,90 RON (-10%)
Promoția expiră la 28.02.2021
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786067870909
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 396
Format: 11x16

DESCRIERE

Ghidul culegătorului de ciuperci. 555 de specii - Locsmandi Csaba

 
Hribul estival (Boletusreticulatus)
Pălăria: 5-20 cm diametru; iniţial semisferică, după care devine pe o perioadă mai lungă convexă, la bătrâneţe aplatizată; brun-deschis. brun-mediu. suprafaţa adesea prezintă denivelări, pâsloasă. adesea crăpată pe vîeme uscată, umedă sau la bătrâneţe aderentă. Tuburile sporifere: curbate in sus. tuburile şi porii tineri la început sunt albicioşi după care devin galben-verzui. la final verde-oliv.
Piciorul: 5-15 cm lungime. 2-7 cm diametru; gros. cilindric, buibos; de culoarea alunei sau a pielii, albicioasă la bază: suprafaţa acoperită de o reţea fină brună, brun-pală. albicioasă. Carnea: groasă, in tinereţe tare. la bătrâneţe devine moale: albicioasă, nu i se schimbă culoarea; gust deosebit şi miros plăcut
Perioada de apariţie: mai-octombrie; pe solurile acide ale pădurilor de foioase, sub stejar şi fag; specie des întâlnită în anumite zone.
Valoarea alimentară: comestibilă, excelentă. Se poate usca bine.
Specii asemănătoare: specia otrăvitoare hribul lupului, sp. necomestibilă fierea pădurii
(Tytopiius felleus). hribul galben (Calobotetus radicans), sp. comestibile hribul murg (Imleria badia), hribul de fag (Boletus edulis), hribul arămiu (Boletus aereus), Boletus pinophilus.
 
Hribul arămiu (Boletus aereus)
Pălăria: 5-20 cm diametru: iniţia] semisferică, apoi convexă, la bătrâneţe aplatizată; castaniu închis, brun-negricioasă, adesea cu pete mai deschise la culoare; suprafaţa adesea prezintă denivelări, pâsloasă, cu timpul netedă, in stare umedă sau la bătrâneţe aderentă. Tuburile sporifere: curbate în sus, tuburile şi porii tineri adesea înguşti la început sunt albicioşi, apoi gatben-verzui. la final verde-oliv.
Piciorul: 5-15 cm lungime. 2-7 cm diametru; gros. cilindric, bulbos; brun. prevăzut îndeosebi în partea superioară de o reţea fină brună, brun-pală, albicioasă.
Carnea: groasă, iniţial tare. apoi moale; albicioasă, nu-şi schimbă culoarea: gust şi miros plăcut.
Perioada de apariţie: mai-octombrie; pe soluri acide sub stejar, fag; specie des întâlnită Valoarea alimentară: comestibilă, excelentă. Se usucă bine.
Specii asemănătoare: specia otrăvitoare hribul lupului. specia necomestibilă fierea pădurii, speciile comestibile hribul murg, hribul de fag, hribul estival. Boletus pinophilus. cu pălăria vişinie, la bătrâneţe şi la apăsare cu porii brun-vişinii, piciorul brun-vişiniu la bătrâneţe, iniţial albicios. apoi cu o pâslă brună, carnea albicioasă, în special în pădurile de conifere, rar întâlnită.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0340 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.