Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte - Matteo Strukul

Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte - Matteo Strukul
-10%
Preț: 33,30 RON
37,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-779-500-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 304
Format: 13x20

DESCRIERE

Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte - Matteo Strukul

 
... scrinul magnific care era Palatul Ducal închidea în el alfa şi omega vieţii politice veneţiene, amestecând într-un unicum limba precisă a guvernului şi a ordinii cu aceea îmbârligată a celor care ar fi fost gata să facă orice, numai să urce pereţii abrupţi ai carierei şi ai profitului personal.
 
Inima sa dublă, sculp tată în ideal şi corodată de accidental, părea să se dezvăluie în umbre afumate către sfârşitul zilei, când torţele şi felinarele sclipeau în jur ca nişte ochi infernali. Leul înaripat al Sfântului Marco părea pus de pază la palat.
 
Globurile de lumină proiectau stropi roşu-carmin pe impunătoarea colonadă şi pe eleganta galerie elevată, graţie cărora plăcile de marmură alb-roşu ale faţadei păreau şi mai fascinante. Crenelurile cu cuspide se înşirau zvelte şi uimitoare de-a lungul celor două laturi principale: una care dădea spre Piaţa San Marco, cealaltă, spre faleză.
 
Singur, în austera sală a Inchizitorilor de Stat, la etajul al doilea al palatului, Pietro Garzoni tocmai termina de scris o scrisoare. Stătea ţeapăn şi drept pe un scaun din lemn sculptat, cu coatele sprijinite pe un birou elegant.
 
Peruca pudrată cu argint şi redingota neagră, cu ceaprazuri aurii, îl făceau să semene cu un cioclu; ochii alungiţi, hrăpăreţi şi expresia nemiloasă a gurii indicau un caracter inflexibil şi o voinţă de fier.
 
Mirosul de ceară al lumânărilor umplea camera, în timp ce lumina slabă atenua doar în parte senzaţia lugubră şi severă a mobilelor şi a pereţilor acoperiţi în întregime cu lambriuri din lemn de lariţă, închis la culoare...
 
CUPRINS:
 
Prima parte
IUBIREA
 
1. Jocul spânzuratului
2. Întoarcerea la Veneţia
3. Inchizitorul de Stat
4. Contesa
5. Zago
6. Pânza destinului
7. Francesca
8. Un bal mascat
9. Pregătiri
10. Cei Zece
11. Petrecerea
12. Diavol şi cobalt
13. Un tânăr impertinent
14. Prima scrisoare
15. Ruşine
16. Răspunsul
17. Către un duel
18. Leagăn de emoţii
19. În amurg
20. Jocul
21. San Marco
............

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0371 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.