Gradina berarului amator

Gradina berarului amator
Preț: 16,50 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 190
Format: 13x20
Categoria: Poti face singur

DESCRIERE

Gradina berarului amator. Cum sa cultivam, conditionam si sa folosim plantele necesare obtinerii berii. Retete pentru bere - Joe Fischer, Dennis Fischer

 
Transformati comoara din gradina dumneavoastra intr-o bere artizanala delicioasa! Cultivati hamei, plante aromatice si chiar si cereale pentru a avea parte de cele mai proaspete ingrediente posibile si pentru a obtine o bere cu o aroma unica.
 
Joe si Dennis Fischer, experti in productia de bere, va ofera informatii esentiale, de la cum sa faceti un spalier si cum sa ingrijiti plantele aromatice, pana la cum sa combateti bolile, cum sa maltificati cerealele si cum sa cresteti cele mai bune soiuri pentru regiunea in care locuiti.
 
Din carte:
 
ÎNMULŢIREA IERBURILOR DIN BUTAŞI DE RĂDĂCINĂ
 
Plantele care au rădăcini groase şi fibroase precum ghimbirul, ginsengul, iarba-mare, lemnul dulce, socul şi voronicul se pot înmulţi cu succes din butaşi de rădăcină.
 
Scoateţi planta din pământ cât timp încă se află în perioada de hibernare (în mod normal primăvara devreme sau toamna târziu). Spălaţi pământul de pe rădăcini.
 
Alegeţi rădăcinile care au grosimea unui creion şi tăiaţi-le de ia coroană folosind un cuţit curat. Repiantaţi imediat planta-mamă şi udaţi bine.
 
Tăiaţi rădăcinile în lungimi de 5-10 cm. Tăiaţi în unghi pentru a diferenţia capătul. Partea de sus se taie plat, iar partea de jos se taie în unghi. Umpleţi un ghiveci cu nisip umed sau cu amestec de pământ steril.
 
Faceţi o gaură în pământ pentru fiecare butaş. Plantaţi fiecare butaş în aşa fel încât capătul plat să fie la acelaşi nivel cu suprafaţa solului, iar cei tăiat în unghi să fie jos.
 
Acoperiţi pământul cu un strat subţire de pietriş sfărâmat şi puneţi ghiveciul înăuntru pe marginea ferestrei sau afară într-o mini seră până când butaşii au prins rădăcini. Mutaţi butaşii în ghivece separate după ce au început să crească.
 
ÎNMULŢIREA IERBURILOR DIN BUTAŞI LIGNIFICAŢI
 
Unele plante precum calomfirul, se pot propagi folosind butaşi lignificaţi obţinuţi toamna târziu sau primăvara devreme. Alegeţi o ramura sănătoasă şi lemnoasă din recolta acestui an. Tăiaţi Imediat deasupra unui mugure, îndepărtaţi orice boboci lăturalnici şl tăiaţi ramura in bucăţi de 8-13 cm.
 
Faceţi o tăietură în unghi imediat deasupra mugurelul şi o tăietură dreaptă la bază. Folosind un cuţit curat şi ascuţit sau o lamă de ras, tăiaţi puţin din scoarţa exterioară de la bază scoţând la iveală stratul verde şi viu (numit cambiu) de dedesubt.
 
Plantaţi butaşii în ghivece individuale cu amestec de pământ granulos (combinaţie din jumătate de pământ steril şi jumătate de nisip granulos sau perlit).
 
Udaţi-le bine şi puneţi-le înăuntru pe marginea ferestrei sau afară într-o mini seră până când prind rădăcini. Butaşii Iignificaţi au nevoie de mai mult timp pentru a prinde rădăcini faţă de alte tipuri; ar trebui să prindă rădăcini până la jumătatea primăverii anului viitor. Când butaşii încep să crească înseamnă că trebuie să îi transplantaţi în ghivece mai mari.
 
ÎNMULŢIREA IERBURILOR DIN MLĂDIŢE
 
Plante precum muşeţelul roman se pot înmulţi din mlădiţe bazale. Acestea sunt boboci mici şi frunzoşl care se adună în jurul bazei de la planta-mamă sau sunt prima creştere care apare primăvara devreme. Când bobocii ating o înălţime de 3, 8-5 cm tăiaţi-i cât se poate de aproape de bază folosind un cuţit ascuţit.
 
Tăiaţi capetele tulpinilor de la mlădiţe printr-o tăietură dreaptă şi plan-taţi-le într-un ghiveci plin cu amestec de pământ umed şi steril.
 
Sigilaţi ghiveciul cu o pungă de plastic pentru a păstra umezeala. Asiguraţi-vă că pământul rămâne umed, dar nu ud şi îndepărtaţi orice frunză moartă sau pe moarte pentru a preveni putrezirea.
 
Mlădiţele vor prinde rădăcini în curs de o lună. Separaţi-le şi transplantaţi-le în propriile ghivece...
 
 
CUPRINS:
 
Introducere: Avantajele producţiei proprii
Producţia proprie de hamei    
 
Capitolul 1
Producerea proprie de hamei     
           
Capitolul 2
Plante pentru producţia de bere    
    
Capitolul 3
Producţia proprie de cereale & malţ făcute acasă

Capitolul 4
Retete de bere
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0368 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.