Halda de steril (Gabriel Andronache)

Halda de steril (Gabriel Andronache)
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 104
Format: 13x20
Preț: 18,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Halda de steril (Gabriel Andronache)

 
Tot ce meritase sa se intample se petrecuse deja. Nimic nu mai putea schimba trecutul, iar viitorul parea a urma o traiectorie cu nimic mai fericita decat viata sa de pana acum. Zilele vor fi la fel, timpul va avea aceeasi masura, iar pustiul va fi mereu in jurul sau, indiferent de coordonatele sale geografice.
 
Harta libertatii sale a fost si va fi intotdeauna limitata la maruntele si atat de comodele tabieturi, fara urcusuri spectaculoase, fara escaladari ale varfurilor de inteligenta. Un pamant plat, un calator invizibil, o lume plina de certitudinile lucrurilor insignifiante si necesare...
 
Din carte:
 
... din superficialitate, nu căuta sensuri adânci nicăieri, poate că nici nu era capabil de astfel de incursiuni subtile în semnificaţia a ceea ce se petrecea în jurul său.
 
Prin exersarea lipsei de preocupare faţă de orice presupunea o radiografiere detaliată a ipostazelor în care se afla, se simţea protejat în faţa unor procese intelectuale pe care le bănuia istovitoare.
 
Totuşi, perspectiva unei existenţe anoste, soldate cu regretele unei bătrâneţi ursuze, în care să nu aibă mai mult de-a face decât cu aparenţa lucrurilor, îl îngrijora din când în când, dar nu suficient de intens încât să-şi schimbe atitudinea distantă faţă de tot ceea ce îl înconjura.
 
Cu toate acestea, lui D. îi făcea plăcere compania oamenilor cu resurse enciclopedice. îi admira şi, deseori, îi invidia pentru siguranţa cu care stăpâneau cunoştinţe abstracte, dar pe care, prin elocinţă, i le serveau comestibile.
 
Indemânarea conversaţională dublată de argumente imbatabile le formau acestora o aură masculină, pe care şi D. şi-ar fi dorit-o.
 
Avea certitudinea că bărbaţii bine înrădăcinaţi intelectual deţin o armă de convingere puternică în strategia de cucerire a unei femei. Un ascendent care eclipsa eventualele calităţi fizice, vulnerabile prin perisabilitatea lor.
 
Iar aici, D. obişnuia să rememoreze timidele sale experienţe erotice iniţiate în spaţiul rigid al bibliotecilor pe care le frecventa în studenţie.
 
D. era o prezenţă constantă printre rafturile ticsite de volume. Nefiind grăbit de nici o îndatorire academică, D. avea suficient timp pentru a evalua temeinic fiecare prezenţă feminină din jurul său.
 
Cu mimica unui individ aflat mereu în căutarea tomului care să-i satisfacă setea de cunoaştere, se strecura agil printre siluetele domnişoarelor ce zăboveau minute întregi cu privirea fixată în cotoarele romanelor de dragoste.
 
Poziţionat strategic ceva mai departe, în zona clasicilor ruşi, avea întotdeauna la îndemână unghiul vizual potrivit pentru o evaluare complexă a ţintei.
 
Astfel, într-o primăvară lipsită de strălucire, o remarcase pe Irina, cea mai tânără angajată a bibliotecii. Aşezată în faţa unui monitor, aceasta primea rând pe rând, pe scaunul din dreapta sa, câte un cititor aflat în căutarea unei cărţi anume...
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0616 sec