In numele familiei - Sarah Dunant

In numele familiei - Sarah Dunant
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 464
Format: 13x20
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

In numele familiei - Sarah Dunant

 

...În numele familiei explorează apogeul și declinul figurilor faimoase din familia Borgia, a cărei ascensiune la putere a fost evocată de Sarah Dunant în bestsellerul Sânge șI splendoare.

 

În primii ani ai secolului al XVI-lea, Niccolò Machiavelli, trimis al Republicii florentine la Roma, este martor și personaj al evenimentelor tumultuoase care zguduie Italia, victimă a ambiției nemăsurate a familiei Borgia.

 

Pioni și maeștri ai intrigilor amoroase, comploturilor politice, manevrelor militare și stratagemelor diplomatice, Cesare, Lucrezia, Rodrigo și adversarii lor sunt protagoniștii unei povești de o frumusețe și o cruzime fără seamăn...

 

Fragmente:

 

... după-amiaza e pe sfârşite, galerele papale se mişcă agale sub cerul de un albastru nepătat. Au plecat din Piombino în zori, împinse de un vânt vioi, care s-a răzgândit însă mult prea repede, ca să le părăsească apoi de-a binelea, lăsându-le să plutească în derivă, legănate ca într-un vis de valurile blânde.

 

La tribord se zăreşte coasta toscană – o linie groasă, neagră, întinsă la orizont. Cele două vase sunt la o sută de metri distanţă: în spate, papa Alexandru, în faţă, Cesare, duce Valentino.


În ciuda frigului, Alexandru stă pe punte, învelit în blănuri, şi se bucură de viaţă. Ce călătorie frumoasă! Papa a fost primit cu braţele deschise de enoriaşi, de la călugării ermiţi, cu răsuflarea puturoasă, până la cârdurile de femei frumuşele dornice să-i sărute poala veşmântului şi să-i soarbă fiecare cuvinţel.

 

I-ar fi plăcut să stea mai mult, dar Cesare l-a zorit, ca de obicei. Lui Alexandru i-ar plăcea să mai vadă un apus pe mare, deşi cu greu ar putea rivaliza cu cel care i-a întâmpinat când au intrat în portul Piombino, cu cinci zile în urmă.

 

Chiar dacă şi-a petrecut viaţa în camere prost luminate, punând la cale politica Bisericii, acest bărbat mare cât un urs încă se mai poate minuna în faţa naturii, drept care a privit vrăjit soarele ca un disc uriaş de metal înroşit coborând încet în mare, parcă atras de un magnet puternic aflat sub apă.

 

Ce încântat a fost de acea imagine poetică, rod al propriei lui imaginaţii! Ar trebui să plece mai des din Roma. Până şi prinţul Creştinătăţii merită un pic de tihnă după povara grea a răspunderilor. Pe galera din faţă, Cesare nu e la fel de liniştit.

 

Cel mai temut războinic al Italiei nu se simte în largul lui pe apă. Când marea e calmă, îl scoate din fire pustietatea ei fără sfârşit, iar când vântul se ridică, biciuind marea şi zdruncinând puntea sub picioarele lui, simte cum stomacul îi urcă şi coboară odată cu valurile.

 

Să fie la cheremul vintrelor lui este o umilinţă care-l poate împinge într-o clipă spre violenţă. Dacă s-ar simţi în primejdie, o primejdie cât de mică, atunci nervii şi-ar spune cuvântul asupra măruntaielor.

 

Se duce la babord, unde căpitanul stă nemişcat, cercetând cu privirile cerul dinspre apus. Se aşază alături de el, bine înfipt pe picioare, cu o mână pe balustradă, imitându-l fără să-şi dea seama.

 

— La ce te uiţi?

 

— La nimic anume, Înălţimea Voastră. Doar la vreme. Ars de soare, cu o claie de bucle negre, căpitanul parcă e sculptat din abanos indian. Dacă n-ar avea însemnele papale pe spate, ai zice că e un păgân...

 

 

Vezi si alte carti din domeniul: Literatura universala

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

31,50 RON
35,00 RON (-10%)
32,00 RON
40,00 RON (-20%)
32,24 RON
34,30 RON (-6,01%)
31,92 RON
39,90 RON (-20%)
24,00 RON
30,00 RON (-20%)
36,00 RON
45,00 RON (-20%)
Created in 0.0534 sec