In slujba războiului. Alianța secretă dintre astrofizică și armată - Neil deGrasse Tyson

In slujba războiului. Alianța secretă dintre astrofizică și armată - Neil deGrasse Tyson
-10%
Preț: 58,50 RON
65,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-0691-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 592
Format: 15x23
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

In slujba războiului. Alianța secretă dintre astrofizică și armată - Neil deGrasse Tyson

 
... pe 10 februarie 2009, doi sateliţi de comunicaţii — unul rusesc, celălalt american — s-au ciocnit la circa 800 de kilometri deasupra Siberiei, la o viteză de apropiere relativă de peste 40 000 km/h.
 
Deşi imboldul pentru construirea sateliţilor de dinaintea lor fusese războiul, această coliziune a fost un simplu accident în vremuri de pace, primul de acest fel. Cândva, unul dintre sutele de fragmente rezultate în urma acestui eveniment se va ciocni cu un alt satelit sau va avaria o navă spaţială cu echipaj uman.

In aceeaşi zi de iarna, pe pământ, la închiderea bursei, indicele industrial mediu Dow Jones a fost de 7 888 — o valoare considerabil peste minima deceniului, de 6 440. înregistrată in martie 2009, dar nu cu mult peste jumătate din valoarea maximă de 14 198. din octombrie 2007.
 
Printre alte ştiri ale aceleiaşi zile, Muzak Holdings, furnizorul eponim al muzicii difuzate in ascensoare, a iniţiat procedurile de faliment. General Motors a anunţat o reducere cu 10 000 a posturilor destinate „gulerelor albe", anchetatorii federali au făcut o descindere la birourile unei firme de lobby din W ashington, ai cărei clienţi erau sponsori importanţi de campanie ai şefului subcomisiei.
 
Camerei Reprezentanţilor pentru cheltuielile din domeniul apărării; cu prilejul unui miting organizat cu ocazia celei de-a treizecea aniversări a Revoluţiei Islamice, preşedintele iranian a făcut o declaraţie incendiară potrivit căreia ţara sa era „pregătită să poarte discuţii bazate pe respect reciproc şi intr-o atmosferă corectă"; iar noul secretar al Trezoreriei, numit de nou-alesul preşedinte american, a prezentat...
 
CUPRINS:
 
Prolog

Conştientizare situaţională    
1.    Vreme este să ucizi    
2.    Puterea stelelor    
3.    Puterea maritimă    
4.    Inarmarea ochilor    
 
Poziţia dominantă supremă    
5.    Nevăzut, nedetectat, secret    
6.    Poveşti despre detecţii    
7.    Războiul ca mijloc de obţinere a păcii
8.    Puterea spaţială    
9.    Vremea vindecării    
 
Mulţumiri    
Note     
Bibliografie    
Index     

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0334 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.