Incotro se indreapta lumea? (Pascal Lamy, Nicole Gnesotto)

Incotro se indreapta lumea? (Pascal Lamy, Nicole Gnesotto)
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 240
Format: 13x20
Categoria: Stiinte sociale
Preț: 27,90 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Incotro se indreapta lumea? (Pascal Lamy, Nicole Gnesotto)

 
... in multe alte puncte, și acesta este și interesul cărții, opiniile celor doi autori sunt divergente: atunci când se preda importanța relațiilor geo-economice, cealaltă va prefera o viziune geopolitică a globalizarea.
 
În cazul în care nu ezitați să abordați problema forței în fața noilor evoluții transatlantice, este tocmai pentru cealaltă interzicerea utilizării forței care întemeiază visul european și poate conține pasiunile și interese.
 
Subtitlul cărții "piața sau forța?", Reamintește de asemenea această constantă opoziție între raționalism și advocacy.
 
Aceste diferențe totuși trădează obiective comune: fie că este vorba în primul rând de acorduri de apărare sau de liber schimb, indiferent dacă se referă la China sau Africa, necesitatea de a stabili o adevărată politică externă europeană rămâne împărțită.
 
Cu toate acestea, se opune ferm ideii că un sistem european de apărare ar duce la crearea unei diplomații europene, Pascal Lamy a reamintit că situația actuală a puterii europene a fost caracterizată de noțiunea de "normă fără forță".
 

El a indicat, de asemenea, că este adecvat ca statele membre să se concentreze asupra gradului comun de neîncredere pe care îl împărtășesc cu unul sau mai multe alte state, pentru a face față unui nou mediu geopolitic, în care puterea poate deveni normă...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0588 sec