Influenta subtila
42,42 RON
49,90 RON (-14,99%)

Influenta subtila

Influenta subtila
-15%
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 240
Format: 13x20
Preț: 42,42 RON
49,90 RON (-14,99%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Influenta subtila. Secretele care genereaza puterea de influentare a persoanelor introvertite - Jennifer Kahnweiler 

 
CE SĂ FACI CAND NU SUNT POSIBILE ÎNTÂLNIRI FAŢĂ ÎN FAŢĂ
 
Sunt şanse să lucrezi eu oameni aflaţi la mare distanta. Uneori, pur şi simplu, nu sunt posibile conversaţiile faţă în faţă. Se apelează tot mai mult la tele-conferinţe sau videoconferinţe. Cu toate acestea, poţi excela în arta conversaţiei şi o poţi include printre mijloacele tale de influenţare. Foloseşte următoarele sugestii pentru a valorifica la maximum întâlnirile „virtuale”.

1. Invaţă să foloseşti tehnologia. Nu rata ocazia de a-ţi exercita influenţa deoarece trebuie să te ocupi de dificultăţi datorate tehnologiei. Rezolvă problemele tehnice înainte de întâlnire.

2. Fii atent la diferenţa de fus orar. Dacă eşti însărcinat să programezi teleconferinţe, nu le planifica prea devreme pentru unii sau prea târziu pentru alţii. Este probabil să dai peste oameni obosiţi sau grăbiţi care nu sunt în formă maximă pentru a participa la o discuţie productivă.

3. Planifică întrebări pentru a oferi participanţilor ocazia să-şi aducă contribuţia. O discuţie la distanţă are nevoie de şi mai multă ghidare decât una faţă în faţă. Pregăteşte întrebări deschise pentru a te asigura că-i asculţi pe toţi cei implicaţi. întrebările bune pot stimula discuţii clarificatoare.
 
4. Profită de tehnologia video. Deşi nu este chiar o conversaţie faţă în faţă, această tehnologie îţi permite să vezi expresiile faciale ale participanţilor la întâlnire. Vei putea culege indicii preţioase care pot transforma un simplu schimb de informaţii într-o discuţie eficientă.
 
5. Foloseşte mesajele instant şi sondajele de opinie online. Ambele invită oamenii să participe şi le dau posibilitatea de „a da şi a lua'', menţinându-i alerţi şi angajaţi.
 
6. Coopteaza in echipă un tehnician. Micşorea-za-ţi stresul şi sporeşte-ţi capacitatea de a te implica in conversaţii cooptând un specialist care să se ocupe de problemele tehnice, la fel cum ai cere cuiva să faciliteze o şedinţă normală.  
 
 
 Prezintă argumente puternice
 
Nu te grăbi sa vorbeşti. Acordă-ţi timp să asculţi şi să observi ce se întâmplă. Procedând astfel comentariile tale vor avea mai mult impact. Introvertitul Wesley Hopkins conduce o secţie de boli cardiovasculare. El explică; „îmi trebuie ceva timp ca să mă încălzesc şi să încep să comunic liber, dar folosesc acest timp pentru a observa răbdător ca să nu sar la concluzii greşite.”
 
Când participă la întâlniri în grup, Ronnie Wilkins, directorul unei organizaţii nonprofit, se reţine intenţionat de la a vorbi sau a domina discuţia. După această fază iniţială de tăcere, dacă ajunge la concluzia că grupul neglijează o problema importanta, atunci intervine, iar când o face, este mai probabil sa fie ascultat, deoarece vocea lui nu a dominat sala.
 
Victoria, o introvertită care este manager de marketing, are o abordare asemănătoare. Ea se imaginează ca un şoim care coboară în picaj drept la ţinta cand are ceva important de spus, spre deosebire de numeroasele gâşte care gâgâie tot timpul.
 
Foloseşte repetiţia
 
Este posibil să fie nevoie să repeţi un mesaj de mai multe ori pentru a fî reţinut. Jody Wirtz, profesionistă în domeniul bancar pe care am cunoscut-o în capitolul 2, spune: „Ca mijloc de influenţare, repetiţia este ca o cheie magică... Dacă am două sau trei idei ori concepte de transmis, Ie voi introduce mereu în discuţie până când simt că au fost însuşite.”
 

Prezintă-ţi treptat argumentele
 
Foloseşte conversaţiile focalizate pentru a-ţi face cunoscute ideile încă din...
 
 
 
 
 
 
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura motivationala

Created in 0.0539 sec