Inghetata si alte povestiri din anii 80 - Lisandru

Inghetata si alte povestiri din anii 80 - Lisandru
-10%
Preț: 22,50 RON
25,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8935-84-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 192
Format: 13x20

DESCRIERE

Inghetata si alte povestiri din anii 80 - Lisandru

 
... copii, pentru că este deja 1 martie, m-am gândit că ar fi bine aşa, pentru voi, dar şi pentru pregătirea în viaţă, să aveţi în vedere că pe 8 Martie se sărbătoreşte ziua femeii şi voi trebuie să respectaţi această zi cu sfinţenie, pentru că mama este unică în Universul infinit, ne-a dat viaţă tuturor, a avut grijă de noi când am apărut, ca semn al vieţii, şi ea ne va însoţi până atunci când noi ne vom pierde, zise domnul Mitică Andreescu, profesorul nostru de limba română.

Noi, copii de clasa a IlI-a, chicoteam, ne dădeam coate şi apreciam cuvintele bătrânului dascăl, fiecare după creierul lui mic şi foarte mic.

—Deci, m-am gândit să vă fac o propunere, ca şi cum voi aţi gândit-o, şi nu eu, pentru că aşa ar fi frumos. Dar, pentru că voi sunteţi copii, aici eu vă voi ghida puţin şi, dacă sunteţi de acord, vom marca acest moment împreună, îşi încheie profesorul nostru fraza.

—Da, da, strigară glasuri de copii, băieţi şi fete deopotrivă, bucuroşi de marea minune ce va urma.

—Să vă gândiţi fiecare la un cadou pe care îl puteţi face mamei voastre de 8 Martie şi le veţi spune azi, cum ajungeţi acasă, că pe 8 Martie, după ore, să fie prezente cu toate aici, în clasă, alături de voi. Vom organiza un mic moment festiv. Fiecare va spune o strofa dintr-o poezie sau va spune o frază-două, de mulţumire pentru mama lui.
 
—Păi, cum să sune ce vom spune, domnule profesor? - strigarăm noi nelămuriţi.

—Păi, vă gândiţi, mă, şi voi la câteva cuvinte frumoase puse într-o frază, eu ştiu, nu vreau să vă dau mură în gură. Să vină de la voi, din inima voastră mică, pentru mama voastră, care v-a dat viaţă!

—Haideţi, dom’ profesor, ia ziceţi dumneavoastră ce i-aţi spune.

—Bă, cu voi nu o scoate omul la cap. Eu i-aş spune aşa: „Dragă mamă, cu 9 ani în urmă eu am venit pe această lume. Tu m-ai adus pe lume, eu sunt floarea vieţii tale, eu pentru tine cresc frumos şi azi aici îţi declar că te iubesc din suflet, mama mea scumpă şi dragă!” Şi gata. după aceea iese altul aici la tablă şi continuă...
 
CUPRINS:
 
Garnita
Cadoul
Mat
Mărgela
Baloane
Gaz
Coşul
Porumbi
Ingheţata
Zăbic
Ielele
Ţoiul
Pionier
Afacerea
Căprioara
Cinci lei
Sfarmă-piatră
Pescarul
Comoara
Pocneţii
Profesorul
Cartuş
Raiba
Despre autor 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0319 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.