Inițiere ocultă în Tarotul divinatoriu - Swami Atmananda

Inițiere ocultă în Tarotul divinatoriu - Swami Atmananda
-15%
Preț: 18,70 RON
22,00 RON (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 145
Format: 13x20

DESCRIERE

Inițiere ocultă în Tarotul divinatoriu - Swami Atmananda

 
TURNUL
 
Cel mai important fapt de știut despre această lamelă este că nu reprezintă „La Maison Dieu" - Casa lui Dumnezeu, aşa cum ne-ar face să credem titlul arcanei din unele pachete de tarot franceze.
 
Ea arată exact contrariul: „La Casa del Diavolo" - Casa Diavolului, aşa cum se vede dacă ne uităm la pachetele italiene timpurii. Această greşeală a apărut în urma ortografiei groaznice a titlurilor lamelelor de tarot din secolul al XVIII-lea.
 
Într-unul dintre aceste pachete, „Turnul" este intitulat „La maison difie", ceea ce explică de ce a devenit cunoscut sub numele de „La Maison Dieu", adică Diefel, cuvântul pentru Diavol a fost înlocuit cu Dieu, cuvântul pentru Dumnezeu.
 
Necunoaşterea acestei greşeli a făcut ca unii comentatori ai tarotului să scrie mult material incorect despre această arcană.

Turnul este gura ladului, în care locuiește regele lumii subterane, „Diavolul". În pachetele moderne de tarot, Turnul are de obicei două figuri umane care cad de pe el la pământ.
 
S-a sugerat că acest desen derivă dintr-o pictură precum „Coborârea în lad" de Andrea Montegna, în care intrarea în iad este o arcadă săpată într-o stâncă accidentată. Trei demoni cu aripi de liliac plutesc în aer în fața intrării.

Am remarcat deja semnificația Castelului Diavolului în secțiunea anterioară. Turnul, Castelul, Labirintul etc. este temniţa demiurgului celui rău. Este datoria eroului să-i salveze pe locuitori (inclusiv pe el însuşi) din încurcătura autoînşelăciunii şi a ignoranței, reprezentată de Labirint.
 
După ce l-a răsturnat pe Diavol, el trebuie să deschidă porţile ladului și să ne lase pe toți să ieşim...
 
CUPRINS:
 
PARTEA ÎNTÂI
Ce este Tarotul?
 
PARTEA A DOUA
Povestea
 
PARTEA A TREIA
Cunoaşterea Tarotului
 
Arta divinației în Tarot
Metode de divinaţiei
 
PARTEA A PATRA
DICŢIONAR DE DIVINAŢIE
1. Arcanele majore
2. Suitele
Bastoane
Cupe
Săbii
Monede
 
PARTEA A CINCEA
Glosar de termeni

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0371 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.