Insula broscutelor furioase - Furia si controlul ei - Colectia ABC-ul povestilor terapeutice

Insula broscutelor furioase - Furia si controlul ei - Colectia ABC-ul povestilor terapeutice
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 23
Categoria: Parinti - copii
Preț: 16,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Insula broscutelor furioase - Furia si controlul ei - Colectia ABC-ul povestilor terapeutice (Ioana Omut-Cherechianu)

 

Cunoscand principiile Terapiei Rational-Emotive si Comportamentale, copilul poate fi ajutat sa gandeasca rational si astfel sa gaseasca mai repede si mai eficient solutii pentru problemele sale. Daca ne obisnuim sa inlocuim gandurile care nu ne ajuta cu ganduri care ne ajuta, emotiile noastre negative vor fi mai putin intense si astfel controlul nostru asupra lor va fi mai mare.

Furia pe care o va resimti un copil care spune "Nu-mi place ce a facut colegul meu”, spre deosebire de un alt copil care va spune "Nu pot suporta ce a facut colegul meu” va fi mult mai mica, ii va crea doar o neplacere peste care va putea trece relativ usor.

E important sa fim exemple pentru copiii nostri in ceea ce priveste relationarea, abordarea situatiilor neplacute, dificile si modul in care reactionam cand avem o emotie negativa. Exprimandu-ne gandurile si spunand ceea ce simtim intr-o anumita situatie, copiii vor prelua modelul nostru si vor reactiona asemanator in situatii similare.


Furia, tema dezbatuta in povestea de fata, are in spate o serie de ganduri de care depinde intensitatea emotiei. Haideti sa retinem care sunt gandurile de evitat si cum e potrivit si util sa interpretam situatiile din jurul nostru!

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0727 sec