Intâlnire cu un călugăr - Mukherjee Jayant

Intâlnire cu un călugăr - Mukherjee Jayant
-15%
Preț: 23,80 RON
28,00 RON (-15%)
Promoția expiră la 31.05.2020
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786066392884
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 256
Format: 14x20

DESCRIERE

Intâlnire cu un călugăr - Mukherjee Jayant

 
... cartea nu este despre Vivekananda. Este despre mesajul lui, despre ideile sale, despre idealuri și despre principiile pentru care a luptat. Ceea ce a susținut el să găsește deja în spusele și textele înțelepților noștri, în Upanișade, în Gita și în alte scrieri. Poate că el a devenit o voce pentru acei înțelepți în împrejurările moderne.
 
A transmis un mesaj menit să fie înțeles de toți și a făcut ca textele vechi să fie relevante în toate căile vieții, inclusiv la locul de muncă, în mânăstire și acasă.
 
– Există peste o sută de cărți despre el, iar dacă ceea ce a susținut în termeni spirituali se găsește deja în textele vechi, atunci ție ce îți mai rămâne de spus? a vrut să știe Dipali.
 
– Nu încerc să lămuresc învățăturile din Upanișade sau din Bhagavad Gita. Citesc Upanișadele principale, dar nu am nici competența, nici autoritatea pentru a scrie un comentariu pe măsura lor.
 
Nici nu doresc să‑i revizuiesc lui Swami învățăturile în lumina scrierilor vechi. Și nici nu doresc să ascund faptul că nu e nimic „neo‑“ în Vedanta predicată de Vivekananda...
 
............
 
... cu o voce profundă și rezonantă, precum cea a unui clopot de biserică bun, avea în jur de 1, 80 m și era bine făcut, spre deosebire de mine, cu tendințe de îngrășare... Era proaspăt ras, frumos și cu o prezență impunătoare.
 
Rămâneai țintuit atunci când vorbea. Era greu de explicat de ce ochii lui păreau că păstrează înțelepciunea trecutului, a prezentului și a viitorului. Era imposibil de pus în cuvinte aura ce îl însoțea.
 
Dipali l‑a întrebat despre Vedanta și Upanișade, iar Swami Virajananda i‑a răspuns astfel: – Există patru Vede: Rig Veda, Yajur Veda, Sama Veda și Atharva Veda.
 
Obiectivul vedelor este cunoașterea; veda înseamnă „a discerne“, „a cunoaște“. Cunoașterea este înțelepciune veșnică. Este despre natura omului.
 
A studia Vedele înseamnă a studia adevărul etern, întrebându‑ne cine suntem, de ce ne‑am născut și ce se întâmplă atunci când murim. Vedele sunt profunde și oferă răspunsuri pentru rațiunea existenței noastre...
 
CUPRINS:
 
Introducere
 

CAPITOLUL 1
Motivul existentei

CAPITOLUL 2
Sensul

CAPITOLUL 3
Viziunea

CAPITOLUL 4
Munca

CAPITOLUL 5
Construind o organizatie

CAPITOLUL 6
Lider si Mentor

CAPITOLUL 7
Realitatea

Note
Despre autor

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0393 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.