Intervenții 2. Urme - Michel Houellebecq

Intervenții 2. Urme - Michel Houellebecq
-6%
Preț: 37,60 RON
40,00 RON (-6%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-46-8325-3
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 272
Format: 13X20

DESCRIERE

Intervenții 2. Urme - Michel Houellebecq

 
... atenţia mass-mediei în detrimentul altor subiecte mai importante, sunt diferiţi din toate punctele de vedere (convingeri religioase, apartenenţă rasială, convingeri politice...); singurul lor punct comun verificabil este tocmai cel pe care-l subliniază Valerie Solanas: toţi sunt bărbaţi.
 
Nu veţi găsi nici o femeie printre aceşti imbecili obscuri care-şi fac jucărioare din macete, lansatoare de rachete sau kalaşnikovuri. De asemenea, chiar şi după treizeci de ani de propagandă feministă neîntreruptă, o femeie tot nu prea pare a fi la locul ei în mijlocul unei şedinţe de afaceri sau de consiliu de miniştri.
 
Această nepotrivire, ne spune Valerie Solanas, este dovada superiorităţii fundamentale a femeii. Ea nu a inventat nici puterea, nici întrecerile, nici războiul; şi asta se vede.

Sclipitor în primele pagini, SCUM Manifesto o dă apoi, din nefericire, trebuie să recunoaştem, în căcaturi â la Stirner, ba chiar mai rău. De la bun început, drept să spun, simţi o vagă nelinişte văzând că Valerie Solanas înţelege atât de bine psihologia masculină; această nelinişte devine din ce în ce mai clară şi observi cu tristeţe cum se înmulţesc trăsăturile tipic masculine ale îndrăzneţei pamfletare.
 
In primul rând, megalomania, înfumurarea prostească, supraestimarea delirantă de sine (trăsături care o fac, în cele din urmă, aproape la fel de ridicolă ca Nietzsche în faza lui terminală).
 
In al doilea rând, atracţia bolnăvicioasă faţă de violenţă, omor, conspiraţii, acte „revoluţionare"; drept să spun, germenul e acolo de la bun început, când, pornind de la indiscutabila inferioritate naturală a bărbatului, Solanas trage concluzia că această parte defavorizată a omenirii trebuie lichidată; te pomeneşti...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt-înainte    
Jacques Prevert e un tâmpit   
Le Mirage de Jean-Claude Guiguet  
Abordări ale incertitudinii   
Privirea pierdută. Elogiu cinematografului mut   
Convorbire cu Jean-Yves Jouannais şi Christophe Duchatelet
Arta ca descojire    
Absurditatea creatoare    
Petrecerea  
Timpi morţi   
Opera Bianca    
Scrisoare către Lakis Proguidis   
Chestiunea pedofiliei   
Omenirea, al doilea stadiu    
Ceruri pustii
m un vis    
Neil Young   
Convorbire cu Christian Authier
Consolare tehnică    
Cer, pământ, soare    
Ieşirea din secolul XX    
Philippe Muray în 2002     
Către o oarecare reabilitare a cocalarului    
Preliminarii la pozitivism    
Convorbire cu Gilles Martin-Chauffier 
Am citit toată viaţa    
Secţiuni de sol    
Surse.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0346 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.